Vali Harput’Tan Bursaspor’A Moral Ziyareti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor-Kasımpaşaspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri‘nde Bursaspor Ternik Direktörü Ertuğrul Sağlam‘a ve Bursasporlu futbolcuklara moral ziyaretinde bulundu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor-Kasımpaşaspor maçı öncesi Özlüce Tesisleri‘nde Bursaspor Ternik Direktörü Ertuğrul Sağlam‘a ve Bursasporlu futbolcuklara moral ziyaretinde bulundu.

    İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Gümüş ile birlikte tesislere giden Vali Harput‘u, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam karşıladı. Futbolcularla biraraya gelen Vali Harput, Bursa’da şimdiye kadar yaşanmamış olan bir felaketi yaşadıklarını belirtti.

Harput, şunları dile getirdi:

    "Bu hadiseleri şundan bundan şeklinde sorgulayarak bir yere yer takılıp kalmak değil. Süratle bu sıkıntıyı üzerimizden atıp hedeflediğimiz noktaya varmak durumundayız. Sokaklarda bağırarak çağırarak Bursaspor’a sahip çıkılmaz. Maddi manevi olarak gerçekten Bursaspor’a sahip çıkanlar bellidir. Bu takım 2008 yılında neredeyse sarsıntıdan takımı götüremeyecek haldeyken bu takıma sahip çıktık. Halkla beraber yaptığımız büyük bir atılımla Bursaspor’un şampiyonluğa giden yolu açıldı.

    Üçüncülük noktasına hedeflendiğimiz bir süreçteyken Türkiye’ye örnek bir hareket başlatıldı. Bu hareketin temeli suçlar ve cezalar şahsidir. Adam elinde pala ile çıkmış saldırıyor polise bana diyorlar ki bu yasak sürse idi bu adam saldırmayacaktı. Yani istemezükçülerinin dediğini yapıp aman sen saldırma sus diyeceğiz. Türkiye bu yanlış uygulamayı yapa yapa ejderha büyüdü bunu herkesin kabul etmesi lazım. Herkesin bu noktada kendini sorgulaması lazım. Artık bunun Türkiye’de sona ermesi lazım. Bu konuda birilerinin harekete geçmesi lazımdı. Bursa pek çok konuda ilki başarmıştır. Yine bu noktada iyi niyetli bir teşebbüsle ortaya çıktı."

    BÜTÜN İMKANLARIMIZLA BURSASPOR‘UN YANINDA OLACAĞIZ

    Bursaspor’un cezalandırılmasının Anadolu’nun cezalandırılması anlamına geldiğini belirten Vali Harput, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Böyle bir uygulamayı maalesef Türkiye gördü Federasyon hiçbir günahı kusuru olmadığı halde Bursaspor’u cezalandırdı. Bursaspor’un cezalandırılması Anadolu’nun cezalandırılmasıydı. Anadolu’da filizlenen bütün kulüplerin korkutulmasıydı. Bu yanlış olmuştur. Bu yanlışa rağmen elbette hukuk yolundan bunu itirazı yapılacak tahkim kurulunda gereken hukuki mücadele yürütülecek.

    Bu saatten sonra birlik olma zamanı biz bu olay hırslandırmalı. Hiç kimse Bursaspor’u yolundan döndüremeyecektir. Gerçek Bursa sizinle beraberdir. Bütün meslek odaları, bütün sanayi odaları, bütün sivil toplum teşekkülleri, herkes akı akın bana gelip desteklerini sundular. Bu kadar olumsuz bir atmosferde futbolcularımız canavarca saldıracaklar iki maçı da en iyi sonuçla alıp hak ettiği üçüncülüğü alacaklardır. Bütün imkanlarımızla Bursaspor’un yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum maçlarında başarılar diliyorum."

    HEP BERABER SIKINTIYI AŞACAĞIZ

    Bursaspor Teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise Bursa olarak sıkıntılı dönemden beraberlik içerisinde çıkacaklarını belirterek şunları kaydetti:

    "Sayın Valimiz bundan önceki dönemde de yanımızdaydılar, şimdide yanımızdalar. Hepimizin üzüldüğü bir olay yaşadık ama şunu biliyoruz ki, Bursa’da bulunan herkes çok iyi niyetli olarak olaya yaklaştı. Ama maalesef kötü niyetli birkaç gurubun su istimali sonucunda olay buralara kadar geldi.

    Şunu biliyoruz ki, şimdiye kadar hep beraberdik şimdide hep beraberiz bu sıkıntılı süreçten hep beraber çıkacağız. Öncelikle yarınki karşılaşma ve sonrasında da oynayacağımız son karşılaşmayı da en iyi şekilde değerlendirerek liği üçüncü olarak bitirmek zorundayız."