Konyaspor, Taraftarlarına 1 Puanla Veda Etti

Spor Toto Süper Lig‘in 33. Haftasında kendi sahasındaki son maçına çıkan Konyaspor, 1-0 önde götürdüğü maçı 90+4. dakikada kalesinde bulduğu golle taraftarına 1 puanla veda etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyasporlu oyuncu Peter Grajciar, kendileri için çok şanssız bir maç olduğunu belirterek, "İlk yarı Sivas daha etkili oynadı. İkinci yarı ise biz iyi oynadık ve golü bulduk. Gol pozisyonunda ise bence Musa faul yapmadı aksine rakip Musa‘ya faul yaptı. Ama hakem bizim aleyhimize karar verdi. Bu maçı kazanıp buraya kadar gelen taraftarımıza teşekkür etmek istiyorduk ama olmadı. Üzgünüz" dedi.

Yeşil-Beyazlı oyuncu Perez ise takım olarak konsantrasyon sorunu yaşadıklarını ifade ederek, "Özellikle ikinci yarı iyi oynadık. Ve golü bulduk. Bir çok gol pozisyonumuz oldu. Daha farklı bitebilecek bir maçtan 1 puanla ayrıldık. Burada son maçımızı kazanıp taraftarımıza teşekkür etmek istiyorduk ama olmadı" şeklinde konuştu.

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maçın hakeminin 3 puanlarını elinden aldığını ve son maçlarda bu olayı sıklıkla yaşadıklarını belirterek, "Neden maçı 3 dakika uzatıyorsun? Verdiğin faul faul değil. Yazık, günah. Biz bu maçla küme düşmedik ya da şampiyon olmadık.

Ama kazanmak istiyorduk. Oyuncularım bunun için çaba sarf etti. Önde götürdüğümüz maçı 90+4. Dakikada yediğimiz golle 1 puan aldık. Bu skorla 1 milyon lira kaybettik ki bu takım para diye inliyor. Bu ligde bir sorun var. Kimse mutlu değil. O zaman sorun nerde ve kimde bunu bilmek ve bulmak gerek. 30 senelik antrenörlük hayatımda hep böyle konularda şikayetçi oldum. İnşallah benden sonraki nesil bu sorunları yaşamaz. Onlarca puanınızın hakem tarafından kaybedildiği bir ligde oynuyoruz. Konyaspor‘u bu

ligin kobayı mı görüyorsunuz anlamıyorum. Yani nasıl olsa ligden düşmüş bir temde biz vuralım mı diyorsunuz? Ben takımımla gurur duyuyorum. Ben bu takımda kalmak istiyorum ama bu kadro değişmediği ve takımın borçları bitirildiği taktirde de bu takımı yönetmek istiyorum" dedi.

Sivassporlu oyuncu Sedat Bayrak, Konya‘ya galip gelmek için geldiklerini ifade ederek, "9 maçtır galip gelemiyorduk. Özellikle deplasmanda galip gelemiyorduk. Ligin son haftalarını iyi bitirmek istiyoruz. İlk yarı iyi oynadık ve birçok pozisyon bulduk. Ancak bu pozisyonları değerlendiremedik. Belki de ligde kalacağımızın garantisiyle rahat oynadık. İkinci yarı ise durum tersine döndü ve Konyaspor golü buldu. Maçın son dakikalarında bulduğumuz golle de buradan 1 puanla dönüyoruz. Yenilmemek güzel bir sonuç

bizim için" şeklinde konuştu.

Kaleci Ali ise bu tarz maçları oynamanın zor olduğunu ve zor bir maç yaşadıklarını dile getirerek, kalan maçlarını da en güzel şekilde oynamak ve tamamlamak istediklerini dile getirdi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, her iki takım içinde rahat bir maç olduğunu ifade ederek, "İlk yarı iyi pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. Ancak maçtan kopmadık. Oyuncularım elinden geleni yaptı. Tabi ki bugüne gelene kadar sıkıntılı bir süreç yaşadık. İlk kez rahat bir maça çıktık. Hatalarımız tabi ki olabilir ama oyuncularımı kutluyorum. Konyaspor‘da iyi bir futbol oynadı. Kadrosu ve oyunuyla buraları hak etmiyorlar" dedi.

LİGİN KADER MAÇINI OYNAYACAĞIZ

Haftaya kendi sahasında oynayacakları Fenerbahçe maçının ligin kader maçı olduğunu da dile getiren Rıza Çalımbay, "Bu maçta kendimize yakışır bir mücadele göstereceğiz. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde oynayacağız. Ligin kaderi bu 90 dakikada belli olacak. Elimizden gelen bütün mücadeleyi göstereceğiz. Hem Fenerbahçe‘ye hem de Trabzonspor‘a sonsuz saygım var. İnşallah hak eden şampiyonluğu alır" şeklinde ifade etti.

Kaynak: İHA