Galatasaray‘da Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Başladı

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.00‘da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu‘nda başladı.

Genel Kurul, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Aşkın‘ın konuşması ile açıldı. Taner Aşkın, Başkan Adnan Polat‘ın yaşadığı rahatsızlık nedeni ile katılamadığını belirtti. Taner Aşkın başkan adaylarının ortak bir önerge ile Kongre Divan Başkanlığı için İrfan Aktar‘ı önerdiğini ifade ederek İrfan Aktar‘ın divan başkanlığını oylamaya sundu. İrfan Aktar yapılan oylama sonucunda oybirliği ile Kongre Divan Başkanlığına seçildi. Daha sonra Prof. Dr. Yüksel Dinkel ve Aykut Ergil Başkan Vekili; Ahmet Şenkal, Mehmet

Bilen, Selim Selimoğlu ve Metin Ünlü ise oybirliği ile yazman olarak seçildi.

Kongrede sandık kurullarının üyelerinin oylamasına geçildi. Sandık kurulları da oylama sonucunda belirlendikten sonra İrfan Aktar tarafından başkan adaylarının gözlemcilik görevi için sundukları isimler açıklandı. Sandık kurulları, oy kullanılacak 24 adet şeffaf sandığı alarak sınıflara dağıldı ve seçim başladı.

Ardından Başkan Adayları Mehmet Helvacı, Turgay Kıran, Ünal Aysal yaptıkları konuşmalarla genel kurula hitap etti. Konuşmaların ardından kongre başkanı İrfan Aktar seçim prosedürü ile ilgili üyelere bilgi verdi.

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulunda oy verme işlemleri saat 15.00‘e kadar devam edecek. Seçimde Mehmet Helvacı Kırmızı, Turgay Kıran Gri, Ünal Aysal ise Sarı oy pusulası kullanıyor.

Kaynak: İHA