Blackburn Rovers: 1 - Manchester United: 1

İngiltere Premier Ligi'nin 37.haftasında Manchester United deplasmanda Blackburn Rovers ile karşılaştı. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Deplasmandan 1 puan çıkaran Manchester United son 19 yıldaki 12. şampiyonluğunu ilan etti.

İngiltere Premier Lig'de bitime 1 hafta kala Manchester United şampiyonluğunu ilan etti.

Deplasmanda Blackburn Rovers ile karşılaşan Manchester United, zorlu karşılşamadan 1 puan almayı başardı. Bu sonuç Manchester Untied'a şampiyonluğu getirdi.

Sir Alex Ferguson'un öğrencileri son 19 yıldaki 12. şampiyonluğa ulaşmış oldular.

Ev sahibi Blackburn Rovers'ın golünü 20. dakikada Brett Emerton kaydederken, konuk ekip Manchester United'ın golünü 73. dakikada penaltıdan Wayne Rooney kaydetti.

Manchester United bu beraberlikle puanını 77 yaparken ligin bitimine 1 hafta kala İngiltere'de şampiyonluğunu da garantilemiş oldu.

Ligin ilk yarısında oynanan maçta Old Trafford'da rakibine 7-1'lik tarihi farkla kaybeden Blackburn Rovers, rakibinden rövanşı almayı başaramasa da puanını 40 yaparak ligde kalma yolunda umutlarını son haftaya taşıdı.

Manchester United, lig tarihinde 19. kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Bu sonuçla ezeli rakiplerinden 18 şampiyonluğu bulunan Liverpool'u geride bırakmış oldular.