Roger Federer Roma Açık Tenis Turnuvası'na ilk turda veda etti

İsviçreli raket Roger Federer tıpkı geçen sezon olduğu gibi Roma Açık Tenis Turnuvası'na ilk turda veda etti.

Roma Açık Tenis Turnuvası, erkekler ve kadınlarda yapılan üçüncü tur maçlarıyla sürerken, turnuvadaki ilk sürpriz, dünya sıralamasının 3 numarası İsviçreli Roger Federer'in elenmesiyle gerçekleşti.

İtalya'nın başkenti Roma'daki ''Foro Italico'' bölgesinde yer alan toprak kortlarda düzenlenen ve toplam 4 milyon 800 bin dolar ödüllü turnuvanın beşinci gününde, üçüncü tur mücadeleleri, dün gece geç saatlere kadar sürdü.

Turnuvada günün en dikkat çeken sonucu ise erkekler tenisinde 237 hafta zirvede kalmayı başararak, tenis efsaneleri arasında yerini alan 3 numaralı seribaşı Roger Federer'in 16 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet'ye 4-6, 7-6(2) ve 7-6(4) setlerle 2-1 yenilerek, elenmesiyle ortaya çıktı. Roma ile yıldızı bir türlü barışmayan Federer, geçen sezon da turnuvaya ilk turda veda etmişti.

Erkeklerde dünya sıralamasının 1 numaralı ismi İspanyol raket Rafael Nadal, vatandaşı Feliciano Lopez'i 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi. Nadal, çeyrek finalde turnuvanın 11 numaralı seribaşı ABD'li Mardy Fish'i 7-6(6) ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Hırvat Marin Cilic ile oynayacak.

Bu sezona çok iyi bir başlangıç yapan dünya 2 numarası Sırp Novak Djokovic de turnuvanın 14 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka ile yaptığı mücadeleden 6-4 ve 6-1 setlerle 2-0 galip ayrılarak, adını son sekize yazdırdı. Sırp raketin çeyrek finaldeki rakibi, İspanyol Nicholas Almagro'yu 6-3, 3-6 ve 6-4'lük üç set sonucunda 2-1 mağlup eden dünya 5 numarası İsveçli Robin Soderling oldu.

4 numaralı seribaşı Britanyalı raket Andy Murray de evsahibi ülkeden Paolo Starace'yi 6-3 ve 6-2'lik setlerle yendi ve çeyrek finale çıktı. Murray, Alman raket Florian Mayer ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

Roger Federer Roma Açık Tenis Turnuvası'na ilk turda veda etti