Guidetti‘den Fenerbahçe Acıbadem Teknik Ekibine Tepki

Fenerbahçe Acıbadem ve Vakıfbak Güneş Sigorta Türk Telekom arasında oynanan, Armo Bayanlar 1. Ligi şampiyonluk müsabakası son maçında, sinirlerine hakim olamayan ve tepki gösteren Vakıfbak Güneş Sigorta Türk Telekom‘un İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti yazılı bir açıklama yaptı.

Guidetti yaptığı açıklamada tepkisinin taraftarlara değil Ze Roberto‘nun teknik ekibine olduğunu vurgularken Fenerbahçe taraftara karşı oynamanın ise heycan verici ve motive edici olduğunu söyledi. Guidetti yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz günlerde çeşitli gazetelerde hakkımda çıkan haberlerle ilgili doğruları açıklamak istiyorum.

Fenerbahçe Taraftarına karşı kötü bir düşüncem yok. Bence çok iyi bir taraftar grubu ve onların karşısında oynamak çok heyecanlı ve motive edici. Onlara karşı bir kızgınlığım olmadı, olmaz da. Maç esnasındaki sinirimin ve kötü davranışlarımın sebebi; Ze Roberto‘nun teknik ekibiydi. Oyuncularımın ve benim gösterdiğim taktik işaretlerini kenardan Fenerbahçe Acıbadem oyuncularına iletiyorlardı. 1 ay önce de aynı sebepten dolayı bir tartışma yaşanmıştı. Ben ve Ze Roberto bunun etik ve adil olmadığına dair

karar verdik ve centilmence bir antlaşma yaptık. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom teknik ekibi bu anlaşmaya hep uydu. Ancak aradan 1 ay geçmesine rağmen Ze Roberto‘nun ekibinin bunu tekrarlamasına çok şaşırdım. Tepkilerimin sebebi buydu.

Yine de Fenerbahçe Acıbadem Kulübünü ve oyuncularını Türkiye Şampiyonluğu için, kendi kulübümü ve oyuncularımı da bu muhteşem sezon için tebrik ediyorum. Tüm finalleri oynadık ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olduk."

Kaynak: İHA