Fenerbahçe U15, Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası‘na Galibiyetle Başladı

Fenerbahçe U15 Futbol Takımı, Macaristan‘ın başkenti Budapeşte‘de devam eden Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası‘ndaki ilk maçında, Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven‘ı 2-0 yenmeyi başardı.

Budapeşte‘de 15 Mayıs‘a kader sürecek şampiyona, dün akşam saatlerinde düzenlenen açılış seremonisinin ardından, bu sabah oynanan maçlarla başladı. Turnuvada maçlar, 20‘şer dakikalık 2 devre halinde oynanıyor. İlk maçında PSV Eindhoven ile karşılaşan Fenerbahçe U15 Futbol Takımı 10. ve 28. dakikalarda Aziz‘in attığı gollerle, mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali‘nde Beşiktaş‘ı yenerek Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası‘nda Türkiye‘yi temsil etme hakkı

kazanan Fenerbahçe U15 Futbol Takımı, turnuvadaki 2. maçını bugün saat 16.00‘da MFK Kosice ile ve 3. maçını yine bugün saat 18.00‘de Brøndby I.F. ile oynayacak.

19 ülkeden 20 takımın mücadele ettiği Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası sonucunda 2 takım organizasyonun dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Avrupa Elemelerinden gelecek en iyi 2 takım, Manchester‘da düzenlenecek Manchester United Nike Premier Cup‘ta yer alacak. Bu şampiyonanın tarihi ise daha sonra belirlenecek. Turnuvada şu takımlar mücadele ediyor:

Avusturya - FK Austria Wien Akademie

Belçika KRC Genk

Hırvatistan - NK Zagreb

Çek Cum - SK Sigma Olomouc a.s.

Danimarka - Brøndby I.F.

Finlandiya - Honka

Macaristan - ?

Israil - Beitar Nes Tubruk Netanya

Hollanda - PSV Eindhoven

Norveç - Viking Fotball

Polonya - KP Legia Warszawa

Portekiz - F.C. Porto

Rusya - Konoplev Football Academy

Sırbistan - FC Red Star

Slovakya - MFK Kosice

Slovenya - NK Maribor

İsveç - Malmö FF

İsviçre - FC Aarau

Türkiye - Fenerbahce SK

Ev sahibi - Puskás Academy (Macaristan)

Kaynak: İHA