Bursaspor Divan Başkanı Şankaya Ağır Konuştu

Bursaspor Divan Kurulu, yaşanan son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Başkan Kadir Şankaya saha dışı olayları sebebiyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu‘nun yeşil-beyazlı kulübe verdiği cezaya, ‘‘Bu infaz değil Bursaspor katledilmiştir‘‘ dedi.

Özlüce Tesisleri‘nde Şankaya, Bursaspor Divan Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, TFF Başkanı Mahmut Özgener‘in, "30 yıldır böyle bir şey görmedim‘‘ sözüne göndermede bulunarak, "Benim yaşım 75. 75 yıllık hayatım boyunca böyle bir karar görmedim‘‘ diye konuştu.

Bursaspor başkanı olması durumunda bu kararı içine sindiremeyeceğini dile getiren Şankaya, karara Anadolu kulüplerinin sessiz kalmasını, tepki göstermemelerini de hayretle izlediğini söyledi. Bursaspor‘un da üyesi olduğu Kulüpler Birliği‘nin de karara sessiz kaldığını, tepki vermediğini söyleyen Şankaya, ‘‘Ben, Bursaspor‘un üyesi olduğu Kulüpler Birilği‘nin tepkisini ortaya koymasını beklerdim. Kulüpler Birliği, üyesi Bursaspor‘un haklarını korumak zorunda‘‘ şeklinde konuştu.

Maçla ilgili gözlemci, hakem ve diğer TFF yetkililerinin tutanaklarını da gösteren Şankaya, "Tutanaklarda, ‘maçta hiçbir şey olmadı‘ deniyor. Federasyon bu tutanaklara göre maçı oynatmalıydı. Tahmin ediyorum ki Tahkim Kurulu bu tutanakları dikkate alacaktır. Bugün bir gazete ‘Bursaspor infaz edildi‘ yazıyor. Bu infaz değil Bursaspor katledilmiştir. Bursaspor‘un şampiyonluğu TFF‘ye ağır geldi. Daha önce Pendikspor-Sakaryaspor maçında da olay çıkıyor ama tekrar oynatılıyor. 17 yıl önce oynatılan bir maç

var. Özgener‘in Altayspor Kulübü başkanı olduğu dönemde. Bu yasa niye çıktı; kulüpleri korumak için. Böyle ceza vererek nasıl koruyorsun kulüpleri?" dedi.

Kaynak: İHA