Tayfur Havutçu: Teknik Direktör Olarak Kupa Kazanmak Bambaşka Bir Duyguymuş

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, daha önce de futbolculuk hayatında kupa kazandığını, ancak teknik direktör olarak kupa kazanmanın bambaşka bir duygu olduğunu söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, daha önce de futbolculuk hayatında kupa kazandığını, ancak teknik direktör olarak kupa kazanmanın bambaşka bir duygu olduğunu söyledi.

Final maçı sonrasında açıklamada bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tayfur Havutçu, kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Havutçu, maçla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Uzun süre unutulmayacak bir final oldu. Ben rakibimizi kutluyorum. Finale yakışan bir futbol oldu. Biz kupayı mutlak kazanmak ve Avrupa’ya gitmek istiyorduk. Futbolcularımız oyundan kopmadı. Penaltılar da bir şans işi. Biz de bunu başardık. Bu kupanın Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum.”

Beşiktaş’ta devam edip etmeyeceği yönündeki soruya cevap veren Havutçu, “Sezon bittiğinde Başkanım Yıldırım Demirören ile görüşeceğimi söyledim. Ben şu an bu mutluluğu yaşamak istiyorum” dedi. Havutçu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Beşiktaş’ta her zaman transfer olur. İhtiyaç olan mevkileri çok iyi biliyorum. Bunları detaylı bir şekilde konuşacağız. Ben raporu, ben olurum olmam veririm. Daha önce sporcu ve yardımcı antrenör olarak Türkiye Kupasını kazandım. Teknik direktör olarak Türkiye kupasını ilk kez kazandım. Bu duygu tabi ki çok başkaymış. Ben kimlerin penaltı attığını biliyorum. Atmak istemeyenler oldu. Onları daha sonraya bıraktık. O an futbolcuların duyguları çok önemli. Hilbert beşinci penaltıyı atacağını söyledi. Sonuçta herkes üzerine düşeni yaptı. Futbolcularımı ve rakip takım oyuncularını kutluyorum.”

Havutçu, ligde kalan iki maçta gençlere şans verip vermeyeceği yönündeki soruya ise, “Genç oyuncular konusu çok hassas bir konu. Onları ne zaman oynatmayı düşündüğümü biliyordum. Bu kupadan sonra şans vereceğim” şeklinde cevap verdi.