Metin Keçeli: Bizim Taraftarda Olay Çıkarırsa Bize De Aynı Ceza Verilir

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeci, Bursaspor‘a verilen cezalar konusunda "Bizim statta, bizim çevremizde, bizim taraftarımızdan böyle olaylar olursa Federasyonu‘nun aynı şekilde ceza vermesine katılırım" dedi.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeci, Bursaspor‘a verilen cezalar konusunda "Bizim statta, bizim çevremizde, bizim taraftarımızdan böyle olaylar olursa Federasyonu‘nun aynı şekilde ceza vermesine katılırım" dedi.

Swiss Otel‘de TSYD Ülker Yarışması‘nın ödül törenine katılan Keçeci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün akşam Türkiye Kupası‘nı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Bu sezon iyi bir kadro kurmalarına rağmen bunun sonucunu ligde alamadıklarını ifade eden Keçeci, "Ligdeki konumumuz durumuyla Avrupa Kupaları‘ndan uzaklaşma durumu tehlikesi yarattı. Çok şükür dünkü maçı kazanarak kupayı aldık ve bu sayede Avrupa‘ya gidebiliyoruz. Bu sezon istenilen başarıların gelmemesi biraz kaostan kaynaklandı. Ligin en iddialı çok geniş kadromuz vardı. Ancak uyum sorunu bizi hedeften uzaklaştırmıştı. Ziraat Türkiye Kupası‘nı kazanarak Avrupa vizesi aldık. Tabi ki bu durum bizi çok mutlu etti. Gelecek yıl iyi bir kadro kurup Avrupa‘da iyi sonuçlar alarak bunu Türk futbolseverlere ödeyeceğiz" diye konuştu.

Beşiktaş‘ın gelecek yıl teknik direktör Tayfur Havutçu ile yola devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Keçeci, "Biz Tayfur Havutçu‘yu göreve getirirken ona güveniyorduk. Sezon sonuna kadar göreve getirilmiştir. Ligin bitmesine iki hafta kaldı. Ondan sonra durum değerlendirmesi yapacağız. Önümüzdeki günlerde futbol komitemiz hocamız ile bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yapacaktır" diye cevap verdi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşma öncesinde çıkan olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu‘nun bugün vermiş olduğu karar ile ilgili olarak Keçeci, şunları söyledi:

"Bursaspor maçında yaşanan o çok tehlikeli olaylar her şehrimizde yaşanmaktatır. Bursa gibi Türkiye‘nin en güzel en medeni, sporun en eski olduğu ilde olaylar oldukça ileri boyutlara gitti ve maç oynanamadı. Bunu tüm futbolseverler Türkiye Cumhuriyeti‘nin incelemesi gerekiyor. Bu duruma devlet el koydu. Sporda şiddetin önüne geçmek için bir kanun çıkardı. Bu kanunu destekliyorum. Verilen cezanın mahiyeti beni ilgilendirmiyor. Verilen cezanın caydırıcı olması gerekiyor. Yapılan eleştirileri ben bilmem onları Futbol Federasyonu‘u cevaplar. Bizim statta, bizim çevremizde, bizim taraftarımızdan böyle olaylar olursa Federasyonu‘nun aynı şekilde ceza vermesine katılırım"