Türk Asıllı Tekvandocu, 8. Dana Çıkabilen Bir Kaç Avustralyalıdan Biri Oldu

Avustralya’da yaşayan Türk asıllı tekvandocu Cemal Hasan 8. dana yükselerek, bu spor dalında ülkedeki birkaç kişi arasına adını yazdırdı.

Avustralya’da yaşayan Türk asıllı tekvandocu Cemal Hasan 8. dana yükselerek, bu spor dalında ülkedeki birkaç kişi arasına adını yazdırdı.

    Avustralya’nın Melbourne şehrinde tekvando sporuyla ilgilenen hemen herkesin yakından tanıdığı Cemal Hasan, 8. dana yükselerek kariyerinin zirvesine ulaştı. Avustralya’da 8. dana çıkabilen bir kaç kişinin arasına girmeyi başaran Cemal Hasan, ilk gençliğinden bu yana hiç aksatmadan sarf ettiği emeklerinin karşılığını da böylece görmüş oldu. Bu başarısı nedeniyle Meadow Heights Learning Center’da bir kutlama gecesi düzenleyen Cemal Hasan’ı öğrencileri ve dostları yalnız bırakmadılar.

    Kendisi gibi bütün ailesini tekvando sporcusu olarak yetiştiren Cemal Hasan’ın oğlu Burak Hasan da Avustralya olimpiyat milli takımına kadar yükselebilmiş çok başarılı bir sporcu. Öğrencileri arasında Avustralya’daki hemen her şampiyonada ödül almış pek çok tekvandocu bulunan Cemal Hasan halen düzenli olarak sporcu yetiştiriyor.

    Kutlamaya katılanlar arasında yer alan Hume Bölgesi eski belediye başkanı Burhan Yiğit ve müzisyen Nevzat Eser de yaptıkları konuşmalarda uzun yıllardan bu yana Türk toplumunda istikrarlı bir şekilde genç sporcular yetiştiren Cemal Hasan’a teşekkür ederek tebrik ettiler.