Real Madrid: 4 - Getafe: 0

İspanya La Liga'da 36. hafta mücadelesinde Real Madrid sahasında Getafe'yi konuk etti. Ev sahibi Real Madrid sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo 3 gol atarak takımını galibiyitete taşıyan isim oldu.

İspanya La Liga'da 36. hafta karşılaşmasında Real Madrid sahasında İbrahim Kaş'ın takımı Getafe'yi 4-0'lık skorla mağlup etti.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 sonuçlanırken, Madrid ekibine galibiyeti getiren golleri 24., 58. ve 90+2.(P) dakikalarda Cristiano Ronaldo ile 77. dakikada Karim Benzema kaydett.

Bu sonucun ardından Real Madrid puanını 86'ya yükseltip ikinci sırada yer alırken, Getade takımı ise 40 puan ile 17. sırada yer aldı ve düşme hattına bir adım daha yaklaştı.

İspanya La Liga'nın 37. haftasında Real Madrid deplasmanda Villareal ile karşı karşıya gelecek olurken, Getafe sahasında Osasuna ile mücadele edecek.

Madrid şehrinin diğer ekibi Getafe'yi Santiago Bernabeu'da ağırlayan Real Madrid, daha ilk dakikalardan rakibi karşısında farkını hissettirdi. 24. dakikada Ronaldo ile öne geçen Real Madrid, bu golün ardından yine baskılarını devam ettirdi. Konuk Getafe ise oyuna bir türlü tam anlamıyla konsantre olamadı. İlk yarı 1-0 tamamlandı.

Gol makinesi olan Ronaldo, tek başına Getafe'yi yıkan isim oldu. Takım bu sezon şampiyonluk yarışından uzak kalsa da, gollerine devam eden Ronaldo, 58. dakikada kariyerinin en kolay gollerinden birini attı. Mesut'un pasında topu boş kaleye gönderen Ronaldo, Real Madrid'i öne geçirdi. Daha sonra oyuna giren Karim Benzema, Real Madrid adına 77. dakikada durumu 3-0'a getiren golü attı. Bu andan sonra oyundan tamamen düşen Getafe, top yapmakta dahi zorlandı ve son dakika gelen penaltı maçın tuzu biberi oldu. 90. dakikada penaltıdan golü bulan Ronaldo, hem hattirck yaptı, hem de maçın skorunu 4-0 olarak tayin etti. Real Madrid ligin sonuna doğru yaklaşırken haftayı 3 puan ile kapattı.

Real Madrid: 4 - Getafe: 0