Ertuğrul Sağlam‘dan Tff‘ye Mesaj

BURSA (A.A) – 11.05.2011  - Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olayların sporla ve futbolla alakası olmadığını belirterek, ‘‘Futbol Federasyonunun, Bursaspor‘un ve Türk futbolunun geleceğini olumlu etkileyecek bir karar vereceğine inanıyorum‘‘ dedi.

Sağlam, Özlüce Tesisleri‘nde düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günkü olaylara işaret ederek, böyle bir ortamda Bursaspor‘un hala ayakta kalması, hala üçüncü olması ve hala şampiyonluk mücadelesi vermesinin büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

TFF‘nin, maça ilişkin kararı yarın vereceğine vurgu yapan Sağlam, ‘‘Türk futbolunun geleceği açısından, Türk futbolunun geleceğini olumlu yönde etkileyeceğine inandığımız, yaşananları objektif değerlendirip gerçekçi, futbolun geleceğini bağlayacak kararları alacaklarına yürekten inanıyorum. Kulübümüzün geleceği açısından bizi olumlu etkileyecek bir karar çıkacağına, bizi mağdur etmeyecek bir karar çıkacağına inanıyorum‘‘ diye konuştu.

Önlerinde Kasımpaşa maçı olduğunu ve bunu kazanarak üçüncülük şansını devam ettirmek istediklerini dile getiren yeşil beyazlı ekibin hocası, geçen sene şampiyon olurken aynı zamanda fair play şampiyonu da olduklarını kaydetti.

Stres altında çıktıkları maçlarda bile taraftarların olumsuzlukların dışında kaldığını hatırlatan Sağlam, bugün birçok Anadolu takımının, Bursapor sayesinde şampiyonluk düşündüğünü söyledi.

-‘‘OLAYLARI ÇIKARANLAR GERÇEK  BURSASPOR TARAFTARI DEĞİL‘‘-

Olayları çıkartanların gerçek Bursaspor taraftarı olmadığını vurgulayan genç teknik adam, şöyle devam etti:

 ‘‘Çünkü Bursaspor taraftarları içerdeki insanlardı. Bunları Bursaspor taraftarları ile bağdaştırmadan bir kenara ayırıyorum. Bunun Bursaspor‘a maledilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Olaylardan sonra hatta daha devam ederken bir baktık ki, herkes fikir üretmeye başlamış, ahkam kesmeye başlamış. ‘Yok 3-0 olması lazım, puan silinmesi lazım, küme düşürülmesi lazım‘ gibi. Daha hiçbir şey belli değilken, ortada bir rapor yokken...

Ülkenin dört bir yanında insanlar dualarıyla bize manevi olarak destek olurken, bütün Türkiye‘nin desteğini kazanırken, bir yandan da kendimize düşmanlar edindik. İnsanlar bir anda nefretlerini kusmaya başladı. Mutlaka bu olaylar netleşecek. Herkes raporlarını yazacak. Futbol Federasyonu da gerçekleri değerlendirecek, Türk futbolunun olumlu anlamda geleceğini belirleyecek, insanlara prim tanımadan, bu gibi olaylardan rant sağlayacak kesimlere fırsat vermeden bu konu karara bağlanacaktır. Ben buna inanıyorum.‘‘

-‘‘OLAYLARIN SPORLA ALAKASI YOK‘‘-

Cumartesi yaşanan olayların sporla alakası olmadığına dikkat çeken Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

‘‘Bir futbol adamı olarak bakınca, saha içinde en ufak bir şey yaşanmamış, saha dışında istenmeyen olaylar olmuş, ama bunları Bursaspor taraftarı olarak değerlendirmek istemiyorum. Ama ne bir Beşiktaşlı futbolcu, ne bir hakemle ilgili bir şey yaşanmamış. Rüştü, ben çok severim kendisini, olaylar yaşanırken televizyona bağlandı ve ‘Burada her şey yolunda, sıkıntı yok, güle oynaya otobüse biniyoruz‘ derken bir anda bir emniyet mensubu geldi ve ‘otobüse çıktık; dedi. Yani sporun içindeki hiçbir grup olayın içinde yok. Dolayısıyla bunu sporla bağdaştırmanın yanlışlığını ortaya koymak istiyorum. Bunun sporla alakası yok, bunun futbolla falan alakası yok. Dolayısıyla bunu sportif değerlendirip sportif anlamda bir ceza vermek de yanlış olur.‘‘

Kaynak: AA