Chicago Bulls: 95 - Atlanta Hawks: 83

Chicago Bulls, evinde Atlanta Hawks'ı yenerek, Doğu Konferansı Playoff ikinci turunda seriy 3-2'ye getirdi ve konferans finaline bir adım daha yaklaştı.

NBA'de playoff heyecanı, salı gecesi oynanan tek maçla devam etti. Doğu Konferansı lideri Chicago Bulls, playoff ikinci turunda Atlanta Hawks'ı konuk etti Derrick Rose ve arkadaşları maçta 95-83 galip ayrıldı ve seride 3-2 öne geçti.

İlk üç çeyreği başabaş giden maçta Bulls, son çeyrekteki 26-15'lik üstünlüğüyle galibiyete uzanmasını bildi.

Ev sahibi ekipte Derrick Rose 33 sayı, 9 asist ile maça damgasını vuran isimlerin başında gelirken takımın diğer yıldız isimleri Luol Deng 23 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ve Carlos Boozer 11 sayı, 12 ribaunt ile oynadı. Benchten gelen Taj Gibson ise, tamamı son çeyrekte olmak üzere 11 sayı kaydederek galibiyetin mimarlarından oldu.

Konuk ekipte ise, Kirk Hinrich'in sakatlığı sonrası ilk beşe yerleşen Jeff Teague, seri boyunca gösterdiği başarılı performansı bu maçta da sürdürdü ve 21 sayı, 4 ribaunt, 7 asist ile takımının en etkili ismi oldu ancak onun bu çabası galibiyet için yeterli olmadı.

Josh Smith, 16 sayı, 7 ribaunt, Joe Johnson 15 sayı, benchten gelen Zaza Pachulia 13 sayı ve Al Horford 12 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, 3 blok ile öne çıkan diğer Hawks oyuncuları oldular.

Seride altıncı maç, Cuma sabaha karşı TSİ. 03:00'te Atlanta'da oynanacak. Chicago Bulls bu maçı da kazanırsa, 1998'deki Michael Jordan ve Scottie Pippen'ın yer aldığı efsane kadrodan bu yana ilk kez Boğalar konferans finaline yükselecek.

Hawks galibiyeti halinde ise finalisti, pazar akşamı Chicago'da oynanacak maç belirleyecek.

Bilindiği gibi Doğu Konferansı'nda bir diğer yarı final eşleşmesi, Miami Heat ile Boston Celtics arasında ve Heat'in seride 3-1'lik üstünlüğü bulunuyor.

Chicago Bulls: 95 - Atlanta Hawks: 83