Beşiktaş ile İBB kozlarını kupa finalinde paylaşıyor

Ziraat Türkiye Kupası finalinde bugün Beşiktaş ile İBB karşı karşıya geliyor. Beşiktaş ile İBB arasında oynanacak kupa finali saat 20.00'de başlayacak.

Beşiktaş ile İBB, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Kayseri Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Saat 20.00’de başlayacak olan Beşiktaş İBB maçını hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Volkan Narinç yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Barış Şimşek.

TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak Beşiktaş İBB maçının beyazgazete.com’dan da takip edebilirsiniz.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ


Spor Toto Süper Ligi’nde zirve yarışından haftalar önce kopan Beşiktaş, bugün Ziraat Türkiye Kupası Final’inde karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u (İBB) yenerek kupayı müzesine götürmenin hesaplarını yapıyor. Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nı alması durumda önümüzdeki sene Avrupa kupalarında mücadele edebilecek. Beşiktaş kupayı İBB’ye kaptırırsa önümüzdeki sene Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek.

Beşiktaş’ta kart cezası nedeniyle İbrahim Toraman İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB)karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta cezalı olan İbrahim Toraman'ın yanı sıra, sakatlıkları süren Ersan Gülüm, Nihat Kahveci, Matteo Ferrari, Mert Nobre ve Hakan Arıkan da final maçında İBB’ye karşı forma giyemeyecek.

İBB CEPHESİ


Spor Toto Süper Ligi’nde iyi bir sezon geçiren ve adeta büyük takımların kabusu olan İstanbul Büyükşehir belediyespor (İBB), önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için, bugün karşılaşacağı Beşiktaş’ı yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek istiyor. Bugüne kadar Türkiye Kupası’nda ilk kez final oynayacak olan İBB, bir ilki gerçekleştirerek kupayı kazanmanın hesaplarını yapıyor.

Maç öncesinde açıklamalarda bulunan lacivert turunculu takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş karşısında ellerinden mücadeleyi göstererek kupada şampiyonluğu hedeflediklerini belirtti. Öte yandan İBB Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandığı takdirde tarihlerinde ilk kez Avrupa Kupalarında mücadele etme hakkı kazanacak.

İBB’de Devre arasında Beşiktaş'tan kiralanan Holosko centilmenlik gereği oynatılmayacağı açıklanmıştı. Öte yandan takımın önemli isimlerinden Ali Güzeldal'da sakatlığı sebebiyle Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek bir diğer isim...

TAKIMLARIN KADROLARI


BEŞİKTAŞ

Rüştü Reçber
Ekrem Dağ
Sivok
Aurelio
İsmail
Hilbert
Necip Uysal
Simao
Guti
Quaresma
Almeida

İBB

Behram
Rızvan
Serhat Akyüz
Marcin Kus
Gökhan Süzen
Efe
Zeki
Abdülkadir
Holmen
İbrahim Akın
Tum

STAT: Kadir Has Stadı
SAAT: 20:00
HAKEM: Yunus Yıldırım
YAYIN: TRT 1

MAÇTAN NOTLAR

• Türkiye Kupası 49.kez sahibini bulacak. Finalistlerden Beşiktaş, 14 kez final oynayıp sekiz kez kupasını müzesine götürmeyi başarırken; İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise ilk kez final maçına çıkacak.
• Türkiye Kupası'nda 18 kez final oynayan ve kupayı 8 kez müzesine götüren Galatasaray, rekoru hâlâ elinde bulunduruyor.
Kupayla ilgili bazı ilginç detaylar da söz konusu. Örneğin, 48 final maçının 17'sinde 1-0'lık sonuçlar alınmış. Türkiye Kupası finali 7 kez uzatmalara gitmiş, 4 kez penaltı atışları sonucunda kupayı kazanan takım belli olmuş. Ayrıca kupa bir kez kurayla sahibini bulurken, bir maç ise hükmen galibiyetle sonuçlanmış.
• Finale kadar oynadığı 9 maçın 7'sini kazanan, birini kazanıp birinde de berabere kalan siyah beyazlı ekip toplamda 24 gol attı. Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndaki gollerini Bobo, Almeida, Guti, Simao, Nobre, Quaresma, Fernandes, Aurelio, Fink, Sivok ve Hilbert kaydetti. Bobo ve Almeida, dörder golle en golcü isimler olarak dikkat çektiler.
• Bu sezon ligde umduğunu bulamayan ve Avrupa Ligi'ne katılmak için son şansı Türkiye Kupası'nı kazanmak olan Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı tüm kupa maçlarındaki golleri yabancı ya da yabancı kökenli futbolculardan geldi.
Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı en son 2008-09 sezonunda, İzmir'de oynanan final maçında Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ederek kazanmıştı.
• Kara Kartallar, şu ana kadar oynadıkları 9 kupa maçı sonunda gösterdikleri performansla toplamda 2 milyon 75 bin doları kasasına koymayı garantiledi. Siyah beyazlı ekip finalde de mutlu sona ulaşması durumunda 1 milyon 600 bin dolar daha kazanacak. İkinci olması durumunda ise bu rakam 1 milyon dolar olacak.
• İBB'nin Beşiktaş'a karşı kurduğu üstünlük oldukça dikkat çekici 2007-08 sezonundan beri Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Büyükşehir Belediye, siyah beyazlı ekip ile oynadığı 9 maçın 4'ünü kazandı. İki maçta Beşiktaş'ın yüzü gülerken, üç maç ise beraberlikle sonuçlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da da hedef galibiyetten başka bir şey değil. Abdullah Avcı ve öğrencileri, ilk kez finale kaldıkları Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşarak tarihe geçmek istiyorlar.

Beşiktaş ile İBB kozlarını kupa finalinde paylaşıyor