Şota Arveladze: Bütün Maçlarda Olduğu Gibi Bu Maça Da Galibiyet İçin Çıkacağız

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, bugüne kadar oynadıkları 32 maça çıkarken tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu ifade ederek, “Bütün maçlarda olduğu gibi Gaziantepspor maçına da galibiyet için çıkacağız.” dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, bugüne kadar oynadıkları 32 maça çıkarken tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu ifade ederek, “Bütün maçlarda olduğu gibi Gaziantepspor maçına da galibiyet için çıkacağız.” dedi.

    Kayserispor, kendi sahasında Gaziantepspor ile oynayacağı lig maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kayserispor Kadir Has sosyal Tesisleri’nde sürdürülen çalışmalarda maçla ilgili değerlendirmede bulunan Hasan Ali Kaldırım, Gaziantepspor maçında cezalı olması nedeniyle forma giyemeyeceği belirtti.

    Hasan Ali, arkadaşlarını böylesine önemli bir maçta yalnız bıraktığı içinde üzüntülü olduğunu ifade ederek, “Takım olarak moraller yüksek. Eskişehir’den önemli üç puan aldık. Eksiklerimiz var. Sakatlarımız var yine. Ben cezalıyım ve takımda yer alamayacağım. Biz bu maçı kazanırsak Uefa kupasına katılma adına önemli bir adım atacağız. Taraftarımızın desteğinin yanımızda olmasını istiyoruz.” dedi.

    Eski hocaları Tolunay Kafkas’a karşı oynayacaklarını dile getiren takım kaptanı Mehmet Eren, “Son haftalarda üç puan aldığımız maçlarla üst sıralara yaklaştık. Ama üst sıradaki takımlarda kazandı. Rakibimiz iyi. İkinci yarı iyi bir yükseliş yakaladı. Biz de takım olarak iyiyiz. Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

    Şota Arveladze, takımdaki son durumlarla ilgili bilgiler vererek, özellikle son 6-7 maça ciddi anlamda eksik oyuncularla çıktıklarını ifade etti. Şota, şöyle konuştu:

    “Bu maç öncesinde de yine eksiklerimiz var. Son 6-7 hafta çok eksikle oynadık. Ama geriye dönüp konuşmak istemiyorum. Eksiğe rağmen takım olarak iyiyiz. Bunun içinde mutluyum. Artık kalan maçları alacağız. Elimizdeki oyuncularla mücadele edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Transfer imkanım yok. Ligde kolay takım, kolay maçta yok. Rakibimizde güçlü. Onunun için kazanmak istiyoruz. Kalan maçımızı kazanacağız.”

    Avrupa kupalarına katılma hedefleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Şota, “Bur söz vardır. Ne kadar yakın o kadar uzak. Bunun tersindeyiz. Ne kadar uzak o kadar yakın. O durumdayız. İki maç kaldı. Biz bütün maçlara üç puan için çıktı. Büyük takımlarda da üç puan için çıktık. Galibiyet için çıktık. Forvetsiz, hücuma giden bir oyuncusuz maç oynadık. 32 maçta da sorunlarımız oldu. Bu maçta böyle geçer. İnşallah elimizdeki kadro bu şekilde pazara kadar Allah izin verirse sakatlanmadan gider. Futbol hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Direğe çarpan bir oyuncunun ayağının kırılması. Bunun gibi sakatlanma görmedim.” diye konuştu.

    TÜRK İNSANI DA YABANCISI DA TÜRKİYE’Yİ KORUMAK ZORUNDA

    Bursaspor - Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan taraftar olaylarının sorulması üzerine değerlendirmede bulunan Şota Arveladze, hangi takım taraftarı olursa olsun herkesin Türkiye’de yaşadığını, Türk insanı ve yabancısının da ülkede bulunduğu sürece Türkiye’yi korumak zorunda olduklarını söyledi.

    ‘Kimse bunu teknik adam, polis olarak birşeyler söylemesi ya da değerlendirmesi doğru değil’ diyen Şota, sözlerini şöyle tamamladı:

    “Türkiye’de herkes yaşıyor. Vatandaş yaşıyor. Yabancı vatandaş yaşıyor. Onun için ülkeyi korumak zorundayız. O tarafta da bunu yapmalıdır. Biz yabancıyız ve burada yaşıyoruz. Onun için bizlerde ülkeyi korumak zorundayız. Taraftara bakılmamalıdır. Yani bu şunun onun şu takımın taraftarı denilmemelidir.

    Bu işin bir bahanesi yok. Bahane olmamalıdır. Stadın dışında, otelin yakınında olması söylemleri doğru değil. Türkiye’de oluyor. Ben bu olaya kelimeler bulamıyorum. Türkiye ülke olarak ülkeyi korumak lazım. Ülke içinde kötü bir şey.”