Başkan Altepe: Bursa‘nın Yeni Stadı İnşaatı Yakında Yükselecek

Bursa‘da yapımı tamamlanan Nilüferspor Kulübü Tesisleri, törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa‘nın yeni stadının yakında yükseleceğini söyledi.

Bursa‘da yapımı tamamlanan Nilüferspor Kulübü Tesisleri, törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa‘nın yeni stadının yakında yükseleceğini söyledi.

    Başkan Altepe, bir marka olan Nilüferspor Kulübü’nün yıldızının gittikçe parladığını vurgulayarak, “Nilüferspor için yapılan bu tesis, Nilüferspor Kulübü Başkanı Nevzat Tuna ve değerli ekibinin spora nasıl gönül verdiğinin bir göstergesidir. Tesise katkı koyanlara tebrik ediyorum. Bursa’ya yakışan güzel bir tesis kazandırıldı. Bu bölge bundan sonra ‘spor vadisi’ olacak. Buraya yakın bir noktada oluşturulacak ve ihalesi yapılan tesis de yakın zamanda bitecek.” dedi.

    “Sporun gelişmesi demek tesis yatırımı demek” diyen Başkan Altepe, Bursa’nın her köşesine yapılan tesislerle, gençlerin spora ilgisinin dikkat çekici oranda arttığını belirtti. Yatırım yapılan bölgelerdeki sportif başarının da yükseldiğine işaret eden Altepe şunları kaydetti:

    “Nereye tesis yapsak o bölgede ulusal ve uluslararası başarılara imza atılıyor. Tüm semtlerde yaya mesafede spor tesisleri gerçekleştiriyoruz. Bir yandan imalatlar, açılışlar sürerken, gündemde olmayan projelerin ihaleye hazırlanması ve projelendirilmesi de devam ediyor. Bu dönemde 80’i aşkın spor tesisi ile ilgili çalışmamız var. Dönem bittiğinde bu sayı 100’ü geçecek.”

    Altepe, spora yatırımların artacak sürdürüleceğini belirterek, Fethiye’deki Nilüferspor Tesisleri’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden alınarak, Nilüferspor’a devredildiğini kaydetti.

    STAD İNŞAATI YÜKSELECEK

    Bursa’nın marka kent olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Altepe, “3 milyonluk kentin tek takımı Bursaspor için Özlüce Tesisleri yapıldı, Vakıfköy tesisleri komple yenilendi. Bursa’ya yakışır ve Türkiye’nin en güzel stadyumunun temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Bir yandan altyapı, deplase ve enerji hatları çalışmaları devam ediyor. Stadyum alanı bir şantiye alanı oldu. UEFA kriterlerine uygun stat da yakında yükselmeye başlayacak. Stadyumu kentin anıtsal yapısı olarak Bursa’ya kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

    Stadyum için alınan bölgede bulunan Nilüfer Spor, Oyak Reno, Avcılık, Atıcılık kulüpleri için yeni tesislere ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Nilüferspor Kulübü’nün günden güne daha iyi olacağını vurgulayarak, “Nevzat Bey gibi üreten bir başkanı oldukça Nilüferspor daha iyiye gidecek, böyle başkanlar oldukça Bursa’nın da yıldızı parlayacak. Nilüferspor’un bir an evvel 2. lige çıkmasını diliyoruz.” ifadesini kullandı.

    Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş de sporun insan yaşamı için önemine değinerek, gençlerin spora yönelmesi gerektiğini vurgularken, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cemal Vardar ise takımın ikinci lig hedeflerinin gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Vardar, Bursa’nın gerekli potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, “Bank Asya Ligi’ne de takım yetiştirmeliyiz.” diye konuştu.

    Çalışmalar kapsamında; tesis çevresine 380 metre uzunluğunda betonarme perde duvar ve 3 beton merdiven imalatı, toplam 833 metreküp beton, 62 ton inşaat demiri, 1136 ton asfalt kaplama imalatı, 1700 ton alt temel malzeme kullanıldı.