Bank Asya 1. Lig‘de Kazan Kaynıyor

Bank Asya 1. Lig‘de kazan kaynıyor. Bu hafta sonu oynanacak olan toplam 8 karşılaşmayla birlikte adeta dananın kuyruğu kopacak. Kimin düşüp, kimin ligde kalacağı ve hangi takımların Spor Toto Süper Lig için birbirine rakip olacağıysa hafta sonu netlik kazanacak.

Diyarbakırspor, haftalar öncesinde lige veda ederken, Kırmızı-yeşilli ekibe eşlik edecek diğer 1 takımı kestirebilmekse oldukça zor. Topladığı 34 puanla 12. sırada yer alan Adanaspor ile birlikte takipçileri; Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Güngören Belediyespor, Kartalspor ve Altay bu hafta adeta kader maçına çıkıyor. Adana temsilcisi sahasında Altay‘ı konuk edecek, ev sahibi ekip berabere kalması halinde diğer maçların sonuçlarını bekleyecek ancak sahadan galip gelmesi halindeyse rahat bir nefes

alacak. İzmir temsilcisine ise sadece kazanmak yetmiyor, diğer rakiplerinin de puan kaybetmesi gerekecek.

Kümede kalmak isteyen Kartalspor ise, ‘Play-off‘ için son kozunu oynamaya hazırlanan Boluspor‘a konuk olacak. Her iki takımda kazanmak için sahaya çıkacak, kaybedense çok şey kaçıracak. Biri Spor Toto Süper Lig umutlarını bir başka bahara ertelerken, diğeriyse ligden düşmenin hüznünü yaşayacak. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ise, Play-off biletini sağlama almak isteyen TKİ Tavşanlı Linyitspor ile kritik bir mücadeleye çıkacak. Düşme hattını yakından ilgilendiren bir diğer karşılaşmaysa İzmir‘de

Karşıyaka ile Güngören Belediyespor arasında oynanacak. Karşıyaka, hemşerilerine kıyak mı geçecek yoksa İstanbul temsilcisinin üstünlüğüne boyun mu eğecek?

Tüm bu soruların yanıtı 15 Mayıs Pazar günü verilecek. Ligin son haftasındaki tüm karşılaşmalar 15 Mayıs‘ta oynanacak. Ligdeki diğer maçlarsa şöyle:

"Samsunspor-Çaykur Rizespor, Denizlispor-Orduspor, Diyarbakırspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor."

Kaynak: İHA