Yıldırım Demirören, Beşiktaş Dergisi‘nden Taraftarlara Seslendi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Dergisi‘nin Mayıs sayısında siyah - beyazlı taraftarlara ve camiaya seslendi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Dergisi‘nin Mayıs sayısında siyah - beyazlı taraftarlara ve camiaya seslendi.

Yıldırım Demirören, Beşiktaş‘ın Türk sporunun öncüsü olma misyonunu gururla üstlendiğini belirterek, "Beşiktaş, 108 yıldır ilkleri hayata geçiren örnek bir kulüp olmuştur. Bu vazifesini layıkıyla yerine getiren kulübümüz, tüm branşlardaki sportif mücadelesiyle Türk sporunu ilerilere taşıma çabasının yanı sıra sosyal sorumluluk anlayışından hareketle bedensel engelliler şubesini hayata geçiren ilk profesyonel spor kulübü olmuştur. Engellilerimize kucak açarken, onların başarısı için de her türlü imkanını seferber eden Beşiktaşımız, sporun engelleri kaldıran, birleştirici, emeğe saygı duyan ve alın terine alkış tutan temel ilkelerini benimsemektedir." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü‘nün 2006 yılında Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri’ne ev sahipliği yaparak Türkiye’deki milyonlarca engelli vatandaşın adına dev bir organizasyona imza attığını hatırlatan Demirören, "Kulübümüz, bambaşka bir gururu daha Türkiye ile paylaşma fırsatını yakalamıştır. Bu yıl da, geçtiğimiz sezon 23 takımı geride bırakarak ikinci olduğumuz Andre Vergauwen Kupası Finalleri’ne Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. Sekiz ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen bu uluslararası şampiyonanın hem Beşiktaş’a hem de ülkemize yakışır bir organizasyon olması için çok çaba sarf ettik. Türk misafirperverliğini tüm dünyaya bir kez daha göstermenin yanı sıra tekerlekli sandalye basketbol takımımız, şampiyon olarak gururumuzu taçlandırdı. Bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, takımımızın teknik heyetini ve oyuncularımızı tebrik ederim." şeklinde konuştu.

Altyapılardaki başarılara da değinen Demirören; şunları söyledi: "Geleceğin futbolcularını yetiştirdiğimiz BJK Özkaynak Düzenimiz’de, U-17 Akademi Futbol Takımımız da, 2010-2011 sezonu şampiyonu oldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen Coca-Cola Akademi 17 Yaş Altı Ligi’nde grubunu lider tamamlayarak finale çıkan ve şampiyonluğunu ilan eden takımımızı ve hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda finale kadar yükselen, ancak şampiyonluğu son anda kaybeden U-15 Akademi Takımımız başta olmak üzere Beşiktaş’ın geleceği tüm genç sporcularımızı kutluyorum.

Kulübümüzün gelir kaynaklarını artırmak adına attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik. Garanti Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile önemli bir sponsorluk anlaşmasına imza attık. Artık Beşiktaş Bonus kredi kartı sahibi olan taraftarlarımız, hem kendileri kazanacaklar hem de ekstra bir ücret ödemeden kulübümüze katkıda bulunabilecekler. Tüm camiamızı gelecekteki başarılarımıza ve zaferlerimize katkı sağlamaya davet ediyorum."

Demirören, kulüpteki sevindirici gelişmelerin yanı sıra Nisan ayında hayatını kaybeden Balıkesirspor’da kiralık olarak forma giyen altyapımızın futbolcuları Emre İncemollaoğlu‘nun hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü de yaşadıklarını dile getirerek, "Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum." diye konuştu.