Milletlerarası Futbol Turnuvasının Galibi Bosna Hersek

Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Yıldırım Belediyesi‘nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "5. Milletler Arası Futbol Turnuvası"nın galibi Bosna Hersek oldu.

Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Yıldırım Belediyesi‘nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "5. Milletler Arası Futbol Turnuvası"nın galibi Bosna Hersek oldu.

    Uludağ Üniversitesi‘nde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin oluşturduğu 15 takım, bir hafta boyunca kıyasıya mücadele etti. Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Tacikistan, Türkiye Türkmenistan’ın iki takımla katıldığı turnuva bugün sona erdi.

    Yıldırım Belediyesi’nin Mesken’de bulunan tesislerinde Bosna Hersek ile Irak takımları final maçı yaptı. Zorlu müsabakanın sonunda rakibini 5-1 yenen Bosna Hersek, önceki yılda olduğu gibi bu senede turnuvanın şampiyonu olmayı başardı. Irak takımının ikinci olduğu turnuvada, Türkmenistan üçüncü, Türkiye ise dördüncü oldu.

    Ödül törenine Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik katıldı. Bosna Hersek takımına şampiyonluk kupasını veren milletvekili Canan Candemir Çelik, turnuvanın finalinde öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sporun, barışın, kardeşliğin, dostluğun oluşmasında çok önemli bir etkiye sahip olduğunu vurgulayan Çelik, organizasyonu gerçekleştiren Mavi Küre Derneği ile Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti.

    Sporculara madalyalarını takdim eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Türkiye’de kardeş ülkelerden pek çok öğrencinin öğrenim gördüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

    “Biz geçmiş dönemlerde komşu ülkelerle bir takım problemle yaşarken, artık kardeşlik duyguları içerisinde ilişkiler yürütüyoruz. Bunun bir göstergesi olarak Uludağ Üniversitesi’ndeki gençlerimizle futbol turnuvaları düzenlemekteyiz. Çok güzel kardeşlikler, dostluklar ve diyalog köprüleri kurulmakta. Mavi Küre Derneğimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum.”