Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Alanya’da 26 Nisan Salı günü başlayan Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası bugün oynanan maçlarla tamamlandı.

Alanya’da 26 Nisan Salı günü başlayan Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası bugün oynanan maçlarla tamamlandı.

    İlk günden son güne birbirinden zevkli ve çekişmeli maçların oynandığı şampiyonada mutlu sona Fenerbahçe ulaştı. Sarı - lacivertli ekip final maçında Botaş Spor’u 54 - 53’lük skorla yendi ve şampiyon oldu.

    Şampiyonada son gün oynanan ilk maçta Mersin Doğa Koleji, Manisa Turgutlu’yu 52 - 43 yenerek şampiyonayı 7. sırada tamamladı. Çankaya Üniversitesi de Barbaros’u 54 - 46 yendi ve beşinci oldu. Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu da Antalya Koleji’ni 41 - 37 yendi ve şampiyonayı üçüncü sırada bitirdi.

    Karşılaşma sonrası yapılan kupa töreninde üçüncü olan Şehit Öğretmenler İ.Ö.O’na kupasını Federasyon Temsilcisi Mert Elma verirken, ikinci olan Botaş’a kupasını Federasyon Temsilcisi Ahmet Erdinç verdi.

    Şampiyon olan Fenerbahçe ise kupasını Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı’nın elinden aldı.

    

    ŞAMPİYONA’NIN “EN”LERİ BELLİ OLDU

    Turnuvada son gün ise turnuvanın “EN”leri belli oldu. Şampiyonanın Asist Kraliçesi Botaş takımından Yaren Uslular oldu. Yaren ödülünü, Federasyon temsilcisi Ahmet Erdinç’in elinden aldı.

    Turnuvanın Ribaund Kraliçesi ise Barbaros takımından Betül Kutlu olurken oyuncu ödülünü Barbaros Spor Kulübü antrenörü Nusret Cengiz’den aldı. Şampiyonanın sayı kraliçesi de Çankaya Üniversitesi’nden Özde Yarga oldu. Bu oyuncu da ödülünü Federasyon temsilcisi Mert Elma verdi. Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın en iyi guardı ise yine Botaş takımından Yaren Uslular seçilirken oyuncuya ödülünü Fenerbahçe antrenörü Ümit Dahar verdi.

    Şampiyonanın en iyi forveti de Fenerbahçe’den Şelale Kepenç oldu. Kepenç’e ödülünü Botaş antrenörü Murat Kaya verdi. Yine Fenerbahçe takımından Sena Aral şampiyonanın en iyi pivotu seçildi. Bu oyuncu ödülünü Şehit Öğretmenler İ.Ö.O Spor Kulübü Başkanı Özcan Sezginsoy’un elinden aldı.

    Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın “En Değerli Oyuncusu” ise Fenerbahçe’den Lara Yavaş oldu. Yavaş’a ödülünü Alanya Belediye Spor Müdürü Saim Kanlı verdi.

    Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın sıralaması şu şekilde;

    1. Fenerbahçe

    2. Botaş

    3. Şehit Öğretmenler İ.Ö.O

    4. Antalya Koleji

    5. Çankaya Üniversitesi

    6. Barbaros Spor Kulübü

    7. Mersin Doğa Koleji

    8. Manisa Turgutlu Belediyesi

    9. Beşiktaş

    10. Urla Belediyesi

    11. İstanbul Üniversitesi

    12. AİGAD İ.Ö.O

    13. İstanbul DSİ

    14. TED Ankara Kolejliler

    15. İzmir Basketbol Kulübü

    16. Kalaba Gücü