Fenerbahçe, Liderliğini Sürdürdü

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig‘in 31. haftasında sahasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında mutlak 3 puan almaları gereken bir maçta kazandıklarını belirterek, "Son 3 haftaya bütün şansımızı, bütün benliğimizle taşımaya devam ediyoruz" dedi.

Kocaman, 1 Mayıs işçilerin ve çalışanların bayramını kutlayarak, "Hem bizim hem rakibimiz için hedefe giden yolda akla başka sonuç gelmiyor. Bu tip maçlarda ihtiyacı olan takım golü bulmak için çaba gösterir. Farkı artırmak için biraz daha çaba gösterir. Elde ederse ne ala, edemediği takdirde koruma duygusu ön plana çıkar. Bugün aynen böyle oldu. Erken bir golle oyuna başladık. Farkı artırmak istedik. Bunu yapamadığımız anlardan itibaren, dönem itibarıyla ülkenin formda olan takımlarından birisine karşı

bu kez maç biraz açılmaya başladı. Özellikle 25. dakikalardan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyespor da maça ortak olmaya başladı. Sonuç itibarıyla mutlak ve mutlak kazanmak ihtiyacında olduğumuz maçı kazandık. Son 3 haftaya bütün şansımızı, bütün benliğimizle taşımaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kocaman, "Maçların saha dışında bitirildiği söyleniyor. Trabzon‘da bununla ilgili pankart açıldı. Boşuna emek harcıyoruz diye aklınızdan geçiyor mu" şeklindeki soruya, "Girmeyeceğim bu konuya. Girmek de istemiyorum. Trabzonspor da kazandı. Biz de kazandık. Kazana kazana gidiyoruz" yanıtını verdi.

Aykut Kocaman, Barcelona‘nın bir yetkilisinin maçı izlemesiyle ilgili düşünceleri sorulduğunda da "Hiçbir bilgim yok. Gazetelerden takip ettim. Çok fazla ilgilendiğim bir konu da değil" dedi.

"Bu futbolcular (Gökhan Gönül ve Andre Santos) Barcelona‘da oynarlar mı" sorusuna da Kocaman, "Oyuncular için böyle bir yorum yaparsak yanlış anlaşılır. Bu futbolcular için sportif direktör olarak başladığım günkü gibi aynı şeyleri düşünüyorum. Fenerbahçe formasını taşıyan herkes en değerli oyuncudur" diye yanıt verdi.

Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch, bu tip maçlarda skor avantajını başta elde etmenin önemine dikkat çekerek, "Maçın başında bulduğumuz golle geri kalan dakikalarda kendimizi daha rahat hissettik. İkinci golü bulmak da önemliydi, bu golü bulduktan sonra maç daha rahat gelişti. Amacımız 3 maçı da kazanıp daha sonra kutlamaları yapmak. Ama şu an konuşmak için erken" dedi.

Fenerbahçeli Brezilyalı orta saha oyuncusu Cristian Baroni de, ligde kalan üç maçı kazanıp şampiyon olmak istediklerini söyledi. Brezilyalı futbolcu, kalan üç maçında zorlu geçeceğini bildiklerini kaydederek, "Önümüzde üç maç var. Her maç birbirinden zorlu geçecek. Hatasız bir şekilde kalan maçları kazanıp şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "İsmin devamlı gönderilecek oyuncular arasında yer alıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz ?" sorusuna Baronit, "Benim Fenerbahçe ile kontratım devam ediyor. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Kontratımın sonuna kadar burada olmak istiyorum. Fenerbahçe‘nin başarısında pay sahibi olmak istiyorum" şeklinde cevap verdi.

AVCI: "KUPA FİNALİNE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIR GİTMEMİZ LAZIM"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise Fenerbahçe‘ye 2-0 yenildikleri lig maçında ilk dakikalarda kalecilerinin tutması gereken topu yumrukladığı için yedikleri golle geriye düştüklerini söyledi. Avcı, "Daha çabuk oynayıp, daha fazla gol pozisyonu üretebilirdik. Fenerbahçe bugün belki stresli, gergindi. Oyunun temposunu artırabilirdik. Ancak Beşiktaş ile yapacağımız Türkiye Kupası finali öncesi sakatlık olmadan, kırmızı kart görmeden bu maçtan çıkmamız önemliydi. Kupa

finaline en iyi şekilde hazır gitmemiz lazım. Fenerbahçe ve Trabzonspor‘a başarılar diliyorum" dedi.

Abdullah Avcı, tek hedefleri kupa olduğu için ligde motivasyon eksikliği olup olmadığı şeklinde bir soru üzerine, "Bugün dengeli bir oyun vardı. Her iki takım adına oyunun temposu düşüktü. 26 oyuncumuz var. Bunları değişik değişik kullanıyoruz. Beşiktaş maçı öncesi bu akşam ideale yakın bir kadroyla çıktık. Ana hedefimiz kupa. Türkiye‘nin en önemli kulüplerinden biriyle kupa finali oynayacağız. Ligdeki 4. senesinde bir takımın kupa finali oynaması önemli" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat, Fenerbahçe‘ye 2-0 yenildikleri maçta, alınlarının akıyla mücadele ettiklerini söylerken, Ekrem Ekşioğlu ise erken yedikleri golün konsantrasyonlarını bozduğunu belirterek, buna rağmen yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedikleri için üzgün oldukları ifade etti.

Kaynak: İHA