Fenerbahçe: 2 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 0 (İlk Yarı)

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Emre, Stoch, Alex, Semih

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Rızvan, Can Arat, Metin Depe, Ekrem, Cihan, Mahmut, Holmen, Holsko, İbrahim Akın, Herve Tum

Goller: Dk. 3 Stoch, Dk. 45 Alex (Fenerbahçe)

Spor Toto Süper Lig‘de Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk yarıyı Stoch ve Alex‘in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

    3. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Alex‘in sağ kanattan ceza alanı içine kullandığı serbest atışta kaleci Oğuzhan‘ın tokatladığı topu sol tarafta Yobo, kontrol etti. Bu futbolcu daha müsait durumda bulunan Stoch‘u gördü. Slovak futbolcu, meşin yuvarlağı düzelttikten sonra sert bir vuruşla ağlarla buluşturdu. 1-0.

19. dakikada İbrahim Akın‘ın pasında sol çaprazda topla buluşan Holmen‘in vuruşu kaleci Volkan‘ın ellerinde kaldı.

24. dakikada cezaalanı ön tarafında topla buluşan Alex‘in sert şutunu kaleci Oğuzhan güçlükle çeldi.

27. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Bu dakikada Alex, cezaalanına yöneldiği zaman savunmada Can ayak koydu. Daha sonra topla buluşan Semih Şentürk, rakiplerini çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Oğuzhan, güçlükle tehlikeyi uzaklaştırdı.

29. dakikada Andre Santos‘un savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Semih, sol çaprazdan vurdu. Kaleci Oğuzhan, ayaklarıyla topu kornere çeldi.

30. dakikada İbrahim Akın‘ın yaklaşık 30 metreden sert şutu yan ağlarda kaldı.

33. dakikada Holmen‘in pasıda cezaalanı önünde topla buluşan Holosko‘nun sağ ayağı ile yaptığı vuruş az farkla yandan auta çıktı.

45. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Gökhan Gönül‘ün sağ kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada ön direkte topa iyi yükselen Alex, kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı sarı -l acivertli ekibin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.