Düzeltme: 47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Side Etabı Başladı

"47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Side etabı başladı" başlıklı haberimizde "47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu‘nun başlangıç yeri sehven Sultanahmet Meydanı yazılmıştır. Doğrusu Ahır Kapı olacaktır.

"47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Side etabı başladı" başlıklı haberimizde "47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu‘nun başlangıç yeri sehven Sultanahmet Meydanı yazılmıştır. Doğrusu Ahır Kapı olacaktır.

    Düzelterek haberimizi yeniden servise koyuyoruz.

47. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Side etabı başladı

47. Cumburbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun son etap yarışları Antalya‘nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesi Side‘de başladı. 24 Nisan tarihinde İstanbul Ahır Kapı‘da başlayan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Side-Alanya etabıyla son bulacak. Tura katılan 176 bisikletçi Side-Alanya karayolunda 160 kilometre pedal çevireceği belirtildi.

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 8.‘nci Side-Alanya etabı startını tarihi Side Limanı önünde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ile Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar birlikte verdi. Tur başlaman önce Side‘de tarihi gün yaşandı. Turizm şehri Side‘ye gelen turistlerin kendi ülkelerinin bisik sporcularını yakından görmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için birbiriyle yarıştı.

    Dünyaca ünlü bisikletçilerin tarihi şehir içinden geçişleri renkli görüntülere sahne oldu. Side Belediyesi, tarihi günün anısına 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro‘na büyük boy Türk bayrağı astı. Portikli yolda yürüyen turistler tiyatro önünde Türk bayrağıyla birlikte fotoğraf çektirmenin heyacanını yaşadı.

    Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile turizm beldesinde tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. TBF‘nun bu sene Side‘yi etab içine almasına çok sevindiklerini belirten Uçar, turun Side‘yi 5 yıl önceski Güneş Tutulması‘ndan sonra ikinci defa dünya gündemine taşıdığını söyledi. Uçar, "Side‘de tarihi muhteşem bir gün yaşıyoruz. Side‘nin tur içine alınmasından çok memnunuz. Etap içine alınmamız Side‘yi dünya gündemine taşıdı. Turizm sezonunun yeni başladığı bir dönemde Side‘ni tanıtımına büyük katkı sağladı." diye konuştu.

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, turun Side-Alanya etabıyla sona ereceğini belirtti. Side‘ninn etab içine alınmasını turizm şehrinin dünya da tanıtılmasın a büyük katkı sağlayacağına inandığının altını çizen Müftüoğlu, yabancı sporcuların tarihi şehir içinde pedal çevirerek tarihi şehirde tarihe imza attıklarını kaydetti.

Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun çok güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. Bu güzel organzinasyonun sağlanmasında TBF Başkanı Emin Müftüoğlu‘nun katkısının çok büyük olduğunu belirten Kirsch, Türkiye ve Almanya‘nın Londra 2012 Olimpiyatları‘na birlikte hazırlandıklarını söyledi.