Dünya Çocuk Oyunları, Dostluk Ve Kardeşlik Mesajlarıyla Sona Erdi

Türkiye'de ilk defa düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları, kapanış töreniyle sona erdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 90 ülkeden 3 bin çocuk 13 spor branşında birbirleriyle yarıştı.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları, kapanış töreniyle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi" href="https://www.beyazgazete.com/ankara-buyuksehir-belediyesi.html">Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 90 ülkeden 3 bin çocuk 13 spor branşında birbirleriyle yarıştı.

Ankara Arena’da gerçekleştirilen kapanış törenine ise dostluk ve kardeşlik damgasını vurdu. Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünya çocuklarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Hep birlikte heyecanlı maçlara centilmence yarışmalara şahitlik ettik. Yeri geldi kıyasıya mücadele ettiniz, ülkenizi en iyi şekilde temsil ettiniz. Yeri geldi kol kola eğlendiniz. Ankara’nın güzelliklerini yaşamaktan, farklı kültürleri tanımanıza vesile olduk.” dedi.

Çocukları geleceğin yöneticileri olarak gördüklerini söyleyen Gökçek, “Dünya Çocuk Oyunları’nda gördüğümüz manzaralardan sonra sizler dostluğun, barışın, kardeşliğin daimi temsilcileri olacaksınız. Bu organizasyonla Dünya Çocuk Oyunları’nın uluslararası kardeşliğe imza attığını bir kez daha vurgulamak isterim. Bu yıl edindiğimiz tecrübelerle çocuk oyunlarını daha da geliştirerek, önümüzdeki yıllarda büyüterek devam ettirme arzusundayız. Gelecek seneden itibaren çocuk oyunlarını TRT’nin dünya çocuklarını bir araya getireceği folklor şenliğiyle birleştireceğiz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak her sene düzenlenen masal dünyası korteji bu oyunlarla bambaşka bir görüntü alacak.” şeklinde konuştu.

Gökçek, daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapma arzusu içinde olduklarını dile getirerek, dünya çocuklarına hitaben de “Ankara’dan ülkelerinize sevgi ve selamlarımızı götürün. Siz, dünyada barışın simgesisiniz, sizleri çok seviyoruz. Sizler dünyanın istikbalisiniz, barışı da sizler tesis edeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Çocuk Oyunları Olimpiyat Komitesi Başkanı Litvanya’dan Natalie Belie de olimpiyat hareketinin öncelikli amacının insanları bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, bu oyunlarla dünya çocuklarının kaynaştığını söyledi.

Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Muhammed Yasi Kafi ise Ankara’da düzenlenen organizasyonun bir rüyayı gerçekleştirdiğini belirterek, bu organizasyonun barışın, kardeşliğin nasıl sağlanabildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Kafi, konuşmasını ise Türkçe “Teşekkür ederim Türkiye ve başkan” sözleriyle tamamladı.

Konuşmaların ardından olimpiyat komitesi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, birbirlerine plaket takdim etti. Ünlü şovmen ve televizyoncu Mehmet Ali Erbil’in sunuculuğunu yaptığı kapanış töreninde Serdar Ortaç’ın konseri salondakilere keyifli dakikalar yaşattı.

Kapanış töreninde Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve ışık şovları büyük beğeniyle izlendi. 10 binin üzerinde Ankaralı’nın geldiği Ankara Arena’nın dışına kurulan 2 dev ekrandan da yayın yapıldı.