Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor

Spor Toto Süper Ligi'nin 28.haftasında bugün Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının başlama saati 19.00

Spor Toto Süper Ligi’nin 28.haftasında Fenerbahçe deplasmanda Eskişehirspor’un konuğu oluyor. Saat 19.00’da başlayacak olan Eskişehirspor-Fenerbahçe karşılaşmasını Cüneyt çakır yönetecek.

Lig TV’den canlı olarak yayınlanacak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını beyazgazete.com canlı anlatım servisinden takip edebilirsiniz.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ


Eskişehirspor yıllardır özlenen başarıya çok yaklaşmış durumda bulunuyor.Spor Toto Süper Ligi’nde bu sene çok iyi çıkış yakalayan Eskişehirspor Avrupa Kupaları’na katılmak için kendi sahasında ağırlayacağı Fenerbahçe’yi yenerek zirveye iyice tutunmak istiyor.Spor Toto Süper Ligi’nde geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanında iyi oynamalarına rağmen Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Eskişehirspor takımında bu hafta önemli bir eksik bulunmuyor.

Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor CANLI MAÇ ANLATIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor LİG TV CANLI MAÇ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Fenerbahçe maçından 3 puan alıp Avrupa yolunda önemli bir çıkış yakalamak istediklerini söyledi.

Ünal, Eskişehirspor Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi sahalarında önemli bir maç yapacaklarını belirterek, Fenerbahçe maçının seyri güzel mücadelesi bol bir maç olacağını bildirdi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da her maç olduğu gibi Fenerbahçe maçının da zorlu geçeceğini bildiklerini, taraftarın isteğini, arzusunu, coşkusunu sahada yansıtacak bir kadro ile Avrupa'ya gidebilmek adına bu maçı kazanmak istediklerini kaydetti.

FENERBAHÇE CEPHESİ


Spor Toto Süper Ligi’nin 2.yarısında çok iyi bir performans sergileyen ve üst üste galibiyetler alan Fenerbahçe, ligde geçtiğimiz hafta Kadıköy’de Bursaspor karşısında 2 puan kaybedince zirve koltuğunu Trabzonspor’a kaptırmıştı. Fenerbahçe zirveyi yeniden ele geçirmek için bugün Eskişehirspor deplasmanından 3 puanla ayrılmak istiyor.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Dia ve Selçuk, Eskişehirspor maçı için belirlenen 20 kişilik kadroda yer almadı. Fenerbahçe kafilesinde yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kalan Bilica'nın yanı sıra Uğur ve İlhan da kadroda bulunmadı. Bu arada, Dia sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayınca, yabancı kontenjanı açıldığı için Güiza 20 kişilik kadroya dahil edildi.

Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor

TAKIMLARIN KADROLARI


ESKİŞEHİRSPOR

Ivesa
Sezgin
Nadarevic
Volkan
Alper
Sezer
Pele
Burhan
Doğa
Veysel
Ümit Karan

FENERBAHÇE

Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Lugano
Yobo
Andre Santos
Mehmet Topuz
Emre Belözoğlu
Özer Hurmacı
Stoch
Alex
Niang

STAT: Eskişehir Atatürk Stadı
SAAT: 19.00
HAKEM: Cüneyt Çakır
YAYIN: Lig TV & beyazgazete.com canlı anlatım servisi

MAÇTAN NOTLAR


• Gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılmayı hedefleyen Eskişehir ise, son dört maçta topladığı 13 puanla ligde altıncı sıraya yükseldi.

• İç sahada aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Eskişehirspor, evinde oynadığı 13 maçta rakip filelere 12 gol yollarken kendi kalesinde ise sadece 7 gol gördü.

Fenerbahçe maçına özel hazırlanan Eskişehirspor yönetimi, cumartesi günü oynanacak maç için Atatürk Stadı'nın orta yuvarlağına Eskişehirspor arması çizdirdi.
Eskişehirspor ile Fenerbahçe lig tarihinde 50. kez karşı karşıya gelecek.

• İki takım ligde daha önce 49 maç yaptı. Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 25-12, gol sayısında da 76-48 üstünlük kurarken, iki ekip arasındaki 12 maç da berabere sonuçlandı.

• Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-2 kazandı.

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir'de 24 kez karşılaştı.

• Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki maçlarda ev sahibi ekip 11, Fenerbahçe ise 5 kez galip gelirken, taraflar 8 maçta ise eşitliği bozamadı. Eskişehir'de ev sahibi ekibin toplam 33 golüne, Fenerbahçe 26 golle yanıt verdi.

Eskişehirspor, lig tarihinde Fenerbahçe karşısında elde ettiği toplam 12 galibiyetten 11'ini sahasında aldı.