Bucaspor 10 Kişi Kalmasına Rağmen Karabükspor‘u 2-1 Yendi

Spor Toto Süper Lig‘in 28. haftasında sahasında Kardemir D.Ç Karabükspor‘u konuk eden Bucaspor, uzun süre 10 kişi oynamasına ve 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalar yapan, Bucaspor‘un yeni Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, karşılaşmanın başında Koray‘ın kırmızı kart görmesi ve 1-0 geriye düşmelerine rağmen futbolcularının mükemmel bir geri dönüş sergilediğini belirtti.

Galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Karafırtınalar, "Kalecimizden forvetimize kadar bütün oyuncularımı kutluyorum. Onlardan istediğim her şeyi hatta fazlasını yaptılar. Söylenecek fazla bir şey yok. Bir yola çıktık. Kalan maçlarımızın tamamını kazanmak istiyoruz. Bunu futbolcularımızın kafalarına yerleştirdik. Kalan 6 maçta yenilmeyeceğiz. Bizi kalan maçlarımız ilgilendiriyor, rakibimizin sonuçlarıyla ilgilenmiyoruz" diye konuştu. Karafırtınalar Özellikle Jebrin ve Musa çok iyi mücadele

ettiklerini belirterek Jebrin‘in Türk olacağını ve artık kendisine Tarık ismi ile hitap edeceklerini belirtti.

Maç içinde dördüncü hakeme tepkisinin maç heyecanından kaynaklandığını ifade eden Karafırtınalar, "Bu davranışım yanlış anlaşıldıysa, taraftarlardan özür dilerim" diye konuştu. Karafırtınalar, Bucaspor‘da 1989‘dan beri çeşitli görevler aldığını belirterek, "Futbolculuğumda 1 kez, antrenörlüğümde de 2 kez şampiyon oldum. Bu süreçte zor dönemlerde zor görevler verdiler. Samet hocaya tekrar teşekkür ediyorum. Onunla çalışmak çok güzeldi. Çok karakterli çok düzgün bir insan" diye konuştu.

Takımın galibiyetinde önemli bir pay sahibi olan Torric Jebrin ise yaptığı açıklamada, çok önemli bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirtirken, "Bucaspor‘da olmaktan dolayı çok mutluyum. Hayallerim var ve Bucaspor bunun bir adımı. İlk zamanlarda oynamaya fırsat bulamadım, bundan sonraki zamanlarda daha fazla oynayacağıma düşünüyorum. İleride Barcelona, Arsenal gibi takımlarda oynamak istiyorum. Türkiye‘de iyi bildiğim Fenerbahçe karşısında oynamak ve kendimi göstermek istiyorum" diye konuştu.

Bucaspor‘lu futbolcu Sercan Kaya ise son derece zor bir maç olduğunu belirterek, "Hafta içinde zor bir dönem yaşadık. Samet hoca takımdan ayrıldı. Zor bir dönemdi. Maçın başında eksik kalmamız da bizi çok zorladı. Ama güzel bir geri dönüş yaptık. İyi oynadık diyebilirim. Çok iyi mücadele ettik ve kazandık. Umarım devamı gelir" dedi.

Rakibin eksik olduğu dönemde daha iyi motive olmaları gerektiğini, bunu başaramadıklarını belirten Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, "Biz konsantrasyon eksikliği yaşadık. Yemeyeceğimiz golleri kalemizde gördük ve ilk devreyi 2-1 geride tamamladık. İkinci yarı, oyunu rakip alana yıktık, ama hiçbir şekilde Kardemir Karabükspor‘un oyununu sahaya yansıtamadık. Yenersiniz, yenilirsiniz, ama bu futbol bize yakışmadı. Yediğimiz goller bize yakışmayan gollerdi. Bu anlamda üzgünüz" dedi.

Karabükspor‘lu futbolcu Hocine Ragued ise 10 kişi kalan rakipleri karşısında maçı kazanmaları gerektiğini, ancak bunu başaramadıklarını belirtti, "2 tane şanssız gol yiyince maç farklı bir yere gitti. Kabul etmeliyiz ki bugün kötü oynadık" diye konuştu.

Karabüksporlu diğer futbolcu Birol Hikmet ise kazanmak için geldiklerini maçın başında golü de bulduklarını fakat sonra geri çekildiklerini ve bu şekilde mağlup olduklarını belirtti. Hikmet, "Kötü oynadığımızı kabul etmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA