Barcelona 3'ledi

Haftaya oynanacak Real Madrid maçını düşünen Pep Guardiola, kadroda rotasyona giderek Adriano, Keita ve Villa'yı yedek kulübesinde oturttu. Busquets ve Valdes'in cezalı oldukları için mücadele edemedikleri maçın başlarında organize olmakta zorlanan Barcelona, Almeria kalesine gitmekte zorlandı

Maçın ilk tehlikeli atağında Thiago'nun ceza sahası içinde seken topa vurduğu top auta gittiğinde dakikalar 16'yı gösteriyordu. 19. dakikada Javier Mascherano sarı kart görerek, haftaya oynanacak olan Real Madrid maçında cezalı duruma düştü. Bu dakikadan sonra Iniesta ve Messi ile ileride etkili olmaya çalışan Barcelona, kaleyi bulmakta zorlandı. 31. dakikada Bojan sakatlanarak yerini David Villa'ya bıraktı. Messi'nin daha etkili oynamaya başladığı ikinci yarının ikinci bölümünde de fazla pozisyon bulamayan iki takım, soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gittiler.

Şok gol Barça'yı kendine getirdi
Maçın ikinci yarısına Barça etkili başlarken dakikalar 48'i gösterdiğinde Iniesta'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Villa'nın vuruşu direkten döndü. Bu pozisyonun hemen dönüşünde kontraatakta yakalanan Barcelona savunması Almerialı oyuncuları durduramayınca konuk ekibin şok golü geldi. Pablo Piatti'nin asistinde kaleciyle karşı karşıya kalan Angel Corona şık bir vuruşla Almeria'yı 1-0 öne geçiren golü attı. Ancak Almeria'nın gol sevinci fazla uzun sürmedi. 52. dakikada David Villa kaleciyi geçmeye çalışırken yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Almeria kalecisi Alves Carreira Diego bu pozisyon sonrası sarı kart gördü. Penaltı atışı için topun başına geçen Lionel Messi, skoru eşitleyen golü kaydetmeyi başardı. Golden sonra Guardiola, Milito'yu oyundan çıkararak oyuna Pedro'yu sürdü. Baskısını iyice artıran Barcelona ikinci golü bulmakta da gecikmedi. Dakikalar 64'ü gösterirken Messi'nin kullandığı kornere iyi yükselen Thiago, güzel bir kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. Golü atan genç oyuncu Thiago, 66. dakikada yerini Keita'ya bıraktı. Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Barcelona, Pedro ve Alves ile sağ kanattan etkili ataklar geliştirse de bunlada sonuca ulaşamadı. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Almeria savunmasının hatasını değerlendiren Messi şık bir vuruşla skoru belirledi: 3-1.
Bu sonucun ardından Barcelona puanını 84'e yükselterek, Real Madrid'in 8 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Real Madrid vazgeçmiyor
İspanya La Liga’nın 31. haftasında Real Madrid, deplasmanda Athletic Bilbao ile karşılaştı.Real Madird, Ronaldo’nun ikinci yarıda oyuna girdiği karşılaşmayı Kaka(2) ve Ronaldo’nun attığı gollerle 3-0 kazandı. Real Madrid, bu galibiyetle puanını 76’ya çıkartarak lider Barcelona ile arasındaki puan farkını 5’e indirirken, sahadan eli boş ayrılan Athletic Bilbao 45 puanda kaldı.
Haftaya lider Barcelona’nın 8 puan gerisinde ikinci sırada giren Real Madrid, maça hızlı başladı.
En önemli yıldızlarını dinlendirmesine rağmen oyunu rakip sahaya yıkan eflatun beyazlılar, 14. dakikada kaleci Iraizoz’un Di Maria’yı ceza sahası içinde düşürmesiyle penaltı kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Kaka, topu ağlara göndererek Real Madrid’i 1-0 öne geçirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, konuk Real Madrid soyunma odasına Kaka’nın penaltıdan attığı golle 1-0 üstün gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da kontrol Real Madrid’in elindeydi. Atletich Bilbao’nun istediği oyunu sergilemesine izin vermeyen eflatun beyazlılar, 54. dakikada Castillo’nun Di Maria’yı ceza sahası içinde yere düşürmesiyle hakem penaltı noktasını işaret etti. Bir kez daha Athletic Bilbao ağlarını havalandıran Kaka, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 0-2.
Maçın 61. dakikasında Cristiano Ronaldo, Higuain’in yerine oyuna dahil oldu. Oyuna girdiği dakikadan itibaren çok etkili bir performans sergileyen Portekizli yıldız, 70. dakikada sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı.
Sol kanata atılan uzun pasla birlikte ceza sahası içine sarkan Ronaldo, rakibinden çok şık bir hareketle sıyrıldıktan sonra yerden güzel bir vuruşla topu Athletico Bilbao ağlarıyla buluşturdu: 0-3.
Kalan sürede iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, Real Madrid, sahadan 3-0’lık net bir skorla galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı.