Beşiktaş Diego Forlan'ın transferini her an bitirebilir

Beşiktaş yönetimi ve Başkan Yıldırım Demirören, Brezilyalı oyuncları Bobo'nun imzaya yanaşmaması üzerine, Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Diego Forlan'ın transferini bitirmek için kolları sıvadı.

Ntvspor'un verdiği habere göre Uruguaylı oyuncu ile İstanbul Çırağan'da görüşen Beşiktaş yöneticileri ve menajerler, golcü oyuncunun imzaya çok yaklaşmasını sağladılar.

Bir süredir takımdan ayrılabileceğini söyleyen Forlan'ın ise Beşiktaş'a sıcak bakıyor olması bu transferi olur kılan nedenlerden bir tanesi.

DİEGO FORLAN KİMDİR?


Diego Forlan Corazo 19 Mayıs 1979 tarihinde Uruguay'ın başkenti olan Montevideo'da doğan futbol oyuncusudur. Kariyerine şu anda Atletico Madrid'in forveti olarak devam edip bu takımın 7 numaralı formasını giymektedir.

Amatör futbol hayatı ülkesi Uruguay'ın Club Atletico Independiente takımında başlamıştır. Bu takımda 77 maça çıkıp 4 yıl içinde 36 gol atıp Manchester United teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekip 2002 yılında Ada'nın yolunu tutmuştur.

2002 yılında İngiltere'nin bir numaralı takımı olarak bilinen Manchester United'a transfer olan Forlan burada kurduğu hayalleri tam olarak gerçekleştiremedi. Amacı bu takımda vazgeçilmez olmaktı ama önünde Ruud Van Nistelrooy gibi bir forvet olunca o da 2 yıl kaldığı bu takımda bir çoğu oyuna sonradan girmek üzere 63 maçta sadece 10 gol atmıştır.

Aradığı mutluluğu Alex Ferguson ile bulamayan Uruguay'lı yıldız 2004 yılında Villarreal'e transfer olarak İspanya macerasına başlamıştır. Bu takımda tam anlamıyla kendini bulan Forlan 106 maçta 54 gol atıp La Liga'nın büyük yıldızları arasında yer almıştır ve gösterdiği performansla birçok kulübün dikkatini çekmiştir. En sonunda Atletico Madrid'in teklifi kabul edip Atletico Madrid' de imza atmıştır.
Bu takımda kısa sürede ilk 11 oyuncusu olmuştur. Ve sakat olmadığı sürece bu takımın 11'i olacağının garantisini vermiştir. 2009-2010 UEFA Avrupa Ligi final maçında takımının 2 golüne imza atarak kupayı kaldırmasında önemli rol oynamıştır.

Beşiktaş Diego Forlan'ın transferini her an bitirebilir