Villarreal: 5 - Twente: 1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında İspanyol ekibi Villarreal sahasında konuk ettiği Hollanda ekibi Twente'yi 5-1'li skorla mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Villarreal, sahasında ağırladığı Twente'yi farklı bir skorla mağlup ederek yarı final için büyük bir avantaj yakaladı.

İspanyol temsilcisine galibiyeti getiren goller Marchena, Valero, Nilmar (2) ve Rossi'den geldi.

Maçın ilk yarısında tempo düşük de olsa, yakaladığı fırsatları değerlendiren Villarreal soyunma odasına avantajlı girdi. 22. dakikada Borja Valero'nun kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topu önünde bulan Marchena, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

43. dakikada fırsatçılığını konuşturan Borja Valero, ceza sahası içinde sağ ayağıyla yaptığı şık vuruşla farkı ikiye çıkaran isim oldu: 2-0. Bu golün hemen iki dakika sonrasında kafayla fileleri havalandıran Nilmar ilk yarının sonucunu ilân eden golü attı: 3-0.

İspanyol temsilcisi ikinci yarıya da oldukça hızlı başladı. 55. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Giuseppe Rossi, sol ayağıyla zor pozisyonda şık bir vuruş yaparak farkı dörde çıkardı: 4-0.

80. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Nilmar, skoru 5-0'a taşıdır. Uzatma dakikalarında Marc Janko'nun kaydettiği gol ise Twente için teselliden öteye gidemedi: 5-1.

İki takım arasındaki rövanş maçı 14 Nisan'da Hollanda'da oynanacak.

Villarreal: 5 - Twente: 1