Chelsea: 0 - Manchester United: 1

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Manchester United deplasmanda Chelsea'yi 1-0 mağlup ederek 9 yıllık geleneği bozdu.

İngiltere Premier Ligi’nde şampiyonluğun 2 güçlü adayı Chelsea ve Manchester United bu kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya geldi. 9 yıldan beri sahasında Manchester United’a boyun eğmeyen Chelsea, dün akşam oynanan mücadelede Manchester Untied’a 1-0’lık skorla boyun eğdi.

Stanford Bridge'de oynanan karşılaşmada Chelsea karşısında Manchester United’a galibiyeti getiren golü 24.dakikada Wayne Rooney kaydetti. Chelsea bu sonuçla 2002'den beri Londra'da Manchester United’a karşı devam ettirdiği yenilmezlik unvanını da kaybetti. Chelsea - Manchester United maçının rövanşı 12 Nisan'da Old Trafford'da oynanacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Chelsea oldu. Fernando Torres ve Didier Drogba'nın şutları ile etkili olmaya çalışan Chelsea, ilk dakikalarda aradığı golü bulamadı. Manchester United'ın ise ilk yarının 20 dakikasından sonra oyununu sahaya yansıtmaya başladı. 20.dakikadan sonra üst üste ataklar gerçekleştiren Manchester United’da Ryan Giggs 24. dakikada müthiş bir kontrol ve çalım ile ceza alanına sokuldu. Yerden çıkardığı pasa altı pas önünde dokunan son haftaların formda oyuncusu Wayne Rooney, Manchester United’ı 1-0 öne geçirmeyi başardı. Maçın ilk dakikalarında üstün olan Chelsea, yediği bu golün ardından oyunun kontrolünü zaman zaman Manchester United'a kaptırdı ancak kalan dakikalar genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Manchester United soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti.

CHELSEA - MANCHESTER UNİTED MAÇININ RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Chelsea: 0 - Manchester United: 1


İkinci yarıya etkili ve istekli başlayan taraf ev sahibi takım Chelsea oldu. Chelsea’ye transfer olduğundan bu yana gol atamayan Fernando Torres, ikinci yarının başlarında gole yaklaşabilecek pozisyonlara girse de sonucu değiştirmeyi başaramadı. İlk yarıdaki oyununu sahaya yansıtmakta zorlanan Manchester United ise zaman zaman kalesinde tehlikeli anlar yaşamasına rağmen Chelsea'nin istediği golü bulmasına izin vermedi. Fernando Torres'in müthiş kafasını aynı güzellikte çıkarmayı başaran kaleci Van der Sar, maçın skoruna etki etti. Son dakikalara kadar yüklenmeye devam eden ev sahibi Chelsea 91.dakika'da Ramires'in ceza sahası içinde yerde kalması sonucu penaltı bekledi ama bu tartışılabilecek pozisyonda maçın hakemi devam kararı verdi. Maçta geride kalan saniyelerde Chelsea'nin çabası sonuçsuz kaldı Manchester United Chelsea deplasmanında en son galibiyetini 2002 yılında almıştı ve 9 sene sonra bu duyguyu yeniden yaşadı.

CHELSEA - MANCHESTER UNİTED MAÇININ GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Chelsea: 0 - Manchester United: 1