Benfica: 4 - PSV: 1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında PSV'yi sahasında konuk eden Benfica, karşılaşmadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Ev sahibi ekip Benfica maça çok iyi bir başlangıç yaptı. PSV kontralarla gol arasa da ilk 45 dakikanın hakimin ev sahibi ekip oldu. 6. dakikada Saviola direğe takıldı. Sağdan gelen ortada ceza sahası içinde topla buluşan Saviola, çok şık bir vücut çalımıyla dönerek şık bir şut çıkardı. Top yan direkten geri döndü. 20. dakikada Dzsudzsak’ın soldan ortasında Berg ceza sahası içinde boş kalarak iyi bir kafa vuruşu yaptı. Top az farkla dışarı çıktı.

Benfica ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde oyuna ağırlığını koydu. 30. dakikada Cardozo kaleye uzak mesafeden harika bir şut çıkardı. Isaksson bu pozisyonda kalesinde devleşiyor. 31. dakikada Saviola çok uygun bir pozisyondan yararlanamadı. Sağdan gelen ortada PSV savunması topu uzaklaştırmada başarısız oldu. Çaprazda topla buluşan Saviola’nın vuruşu etkisiz kaldı. Uzak direkte Gaitan son dokunuşu yapamadı.

33. dakikada Cardozo’nun golü ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Soldan gelen ortada Aimar kafayı vurarak topa yükseklik kazandırdı. Uzak direkte topla buluşan Cardozo, Isaksson’u avlasa da daha öncesinde kalkan ofsayt bayrağı var. 37. dakikada Benfica aradığı golü Aimar ile buldu. Soldan Saviola’nın getirdiği topta Cardozo ceza sahası içinde topun üstüne bastı. Arkadan gelen Aimar, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 45. dakikada Benfica, Salvio’yla ikinci golü buldu. Coentrao’nun sağdan getirdiği topta kalabalık ceza sahası içinde vuruşu yapan Salvio, farkı ikiye çıkardı 2-0.

Benfica fırtınası ikinci yarıda da devam etti. 52. dakikada savunmanın arkasına atılan topla soldan ceza sahasına giren Salvio, iki rakibinden sıyrılarak çok güzel bir gole imza attı 3-0. 63. dakikada sağdan gelen ortada Saviola çok güzel bir kafa vuruşu yaptı. PSV savunması son anda yaptığı müdahaleyle mutlak bir golü önledi. 65. dakikada PSV gole çok yaklaştı. Pieters’ın ortasında uzak direkte Berg’in vuruşunda top direkten dönerek Lens’in arkasında kaldı. Lens rövaşata vuruşla topu ağlara göndermek istese de başarılı olamadı. 66. dakikada Cardozo’nun vuruşunda Isaksson güzel bir kurtarış yaptı. PSV’nin tek sayısı 78. dakikada oyuna sonradan giren Labyad’dan geldi. Roberto’nun elinin altında kaçırdığı topu ağlarla buluşturan Labyad, farkı ikiye indirdi 3-1. 90+4. dakikada sahneye çıkan Saviola, harika bir golle perdeyi kapattı.

Benfica: 4 - PSV: 1