Barcelona: 5 - Shakhtar Donetsk: 1

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşmasında Barcelona sahasında konuk ettiği Shakhtar Donetsk'i 5-1 mağlup ederek yarı finale çıkmak için çok büyük avantaj elde etti.

İspanya La Liga’da liderliğini sürdüren ve 2.sırada yer alan Real Madrid’in 8 puan önünde bulunan Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde de emin adımlarla ilerliyor. Pep Guardiola’nın öğrencileri sahasında Mircea Lucescu’nun başında bulunduğu Shakhtar Donetsk’i 5-1’lik skorla mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin kapısını araladı.

Barcelona'yı Shakhtar Donetsk karşısında galibiyete taşıyan golleri, 2. dakikada Iniesta, 34. dakikada Dani Alves, 53. dakikada Pique, 60. dakikada Keita ve 86. dakikada Xavi'den kaydetti. Konuk ekip Shakhtar Donetsk’in tek sayısını 59. dakikada Rakitskiy kaydetti.

Henüz 2. dakikada Iniesta Barcelona’yı öne geçirdi. Golden sonra zaman zaman Shakhtar Donetsk'in etkili ataklar geliştirsede,Victor Valdes bunları durdurmayı başardı.

Shakhtar Donetsk’in tehlikeli ataklarını durduran Barcelona, fark atmak için saldırmaya başladı ve oyunu rakip yarı alana yığdı. Bu pozisyonların birinde, dakikalar 34'ü gösterirken Iniesta'nın uzun pasında defansın arkasına sarkan Dani Alves kaleci Pyatov'un hatasında yararlanıp şık bir hareketle topu kurtararak topu boş ağlara bıraktı ve ilk yarı, bu iki golle sona erdi.

BARCELONA - SHAKHTAR DONETSK MAÇININ RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Barcelona: 5 - Shakhtar Donetsk: 1


İkinci yarı da yüksek tempolu bir futbolla başladı. Fark için saldıran Barcelona, aradığı üçüncü golü 53. dakikada buldu. Xavi, sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu, yerden Pique'ye pas olarak kullandı. Başarılı savunma oyuncusu, topun gelişine yerden sert vurdu. Defansa çarpan top üçüncü kez Barcelona golü olarak rakip ağlarla buluştu.

Bu golden kısa süre sonra konuk ekip Shakhtar Donetsk aradığı golü buldu. 59. dakikada Darijo Srna'nın sağdan ortasına ön direkte Yaroslav Rakitskiy ayak koydu ve dizine çarpan top uzak direkten ağlara gitti. Bu gol, Lucescu’nun ekibi için rövanş maçı öncesi önemli bir gol olabilirdi ancak santrayı yapan Barcelona'nın hemen dördüncü golü bulması Shakhtar Donetskli futbolcuların heveslerini kursaklarında bıraktı.

Yay üzerinde Lionel Messi'nin pasına gelişine sert bir vuruş yapan Seydou Keita Barcelona'nın dördüncü golünü kaydetti. Golden sonra iki takım da gol fırsatları yakaladı. Hatta günün şanssız ismi Luiz Adriano 82. dakikada topu direğe nişanladı ancak 86. dakikada Dani Alves'in pasında Xavi, Adriano'dan daha becerikli davranarak 86.500 Katalan taraftarın önündeki şov gecesinde beşinci Barcelona golünü atan isim oldu. Xavi attığı bu golle karşılaşmanın sonucunu belirlemiş oldu.

Barcelona - Shakhtar Donetsk eşleşmesinden yarı finale çıkacak ekip, Real Madrid - Tottenham Hotspur eşleşmesinden gelecek takımla Wembley Stadı'ndaki finale kalabilmek için mücadele edecek. Real Madrid'in Salı akşamı Tottenham karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetin ardından Barcelona'nın sahasında aldığı bu galibiyetle yarı finalde iki ayaklı bir "El Clasico" izleme ihtimali iyiden iyiye artmış oldu.

BARCELONA - SHAKHTAR DONETSK MAÇININ GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Barcelona: 5 - Shakhtar Donetsk: 1