5. Manavgat Uluslararası Dağ Bisikleti Maratonu Eylüle Kaydırıldı

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde gelenek haline gelen ve bu yıl beşincisi yapılacak olan dağ bisikleti maratonunun eylül ayı içinde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde gelenek haline gelen ve bu yıl beşincisi yapılacak olan dağ bisikleti maratonunun eylül ayı içinde gerçekleştireceklerini bildirdi.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, yaptığı açıklamada maratonun Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) ile birlikte yapacaklarını söyledi.

4 yıldır ilçede dağ bisikleti maratonunun Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) öncülüğünde yapıldığını belirten Türkoğlu, daha önce nisanda yapılması planlanan maratonun Side-TUDER‘in ev sahipliğini çekmesi üzerine eylüle kaydırdıklarını ifade etti. Önümüzdeki günlerde TBF Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte bir araya gelerek eylül ayında yapılacak olan yarışın gününü belirleyeceklerini belirten Türkoğlu, Manavgat‘ta doğa sporlarının gelişmesinde oryantiring(koşarak yön bulma) ve dağ bisikleti sporuna özel önem verdiklerini kaydetti. Bölgede bisiklet sporunun yaygınlaması ve tanıtılmasında 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu etabı içine Manavgat ve Side‘ninde alınmasını çok büyük şans olduğunu belirten Türkoğlu, bu şansı en güzel şekilde değerlendirmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Türkoğlu, "Manavgat‘ta geleneksel hale gelen dağ bisikleti maratonunu eylül ayı içinde yapacağız. Maraton Manavgat Kaymakamlığı ve TBF öncülüğünde yapılacak. Dağ bisikleti maratonu ilçede doğa sporlarının yaygınlaşması için çok önemli etkinlik." dedi.

Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada dernek olarak bu yıl 5.Manavgat Uluslararası Dağ Bisikleti Maratonu‘na ev sahipliği yapmayacaklarını belirtmişti.