Torba Kanun Altay’A 5 Milyon Lira Kazandırdı

Altay Spor Kulübü’nün omuzlarındaki borç yükünün en büyük parçasını oluşturan vergi ve SGK primleri, "torba" kanun kapsamındaki indirim sayesinde 13 milyondan 8 milyon 294 bin 427 liraya düştü.

Altay Spor Kulübü’nün omuzlarındaki borç yükünün en büyük parçasını oluşturan vergi ve SGK primleri, "torba" kanun kapsamındaki indirim sayesinde 13 milyondan 8 milyon 294 bin 427 liraya düştü. Gürcan Akan, Hakan Güvener, Serkan Acar, Ahmet Yavaş ve Hakan Ceylan’dan oluşan malî kurul, matrah arttırımı ve borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili uzun süredir yaptıkları çalışmaları tamamladı. Yönetim kuruluna kapsamlı bir rapor halinde sunulan çalışmada, iki ayda bir ödenmesi gereken taksitlerin 205 bin lira olduğu kaydedildi.

Altay Başkanı Ahmet Taşpınar, önümüzdeki hafta Yüksek Dîvan Kurulu ve geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarıyla biraraya gelerek, konuyu ayrıntılarıyla masaya yatıracaklarını söyledi. Taşpınar, “Altay Kulübü, daha önce vergi barışından yararlanmış ancak taahhüt ettiği taksitleri ödeyemediği için borç yükü daha da artmıştı. Şimdi önümüzde, kaçırmamamız gereken son bir fırsat var.” dedi. Vergi ve SGK taksitlerinin Spor Toto gelirlerinden tahsil edilmesi yönünde bir çalışma içinde olduklarını, konuyu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener‘le de görüştüklerini vurgulayarak, “Aylık taksit miktarı, 102 bin 500 lira civarında. Mevcut Spor Toto gelirlerimizle aksatmadan ödeyebiliriz. Beş yıllık süre zarfında da omuzlarımızdaki büyük yükten kurtulmuş oluruz.” şeklinde konuştu.