Kocaeli’Nde Judo Şenliği Başladı

Kocaeli’nde düzenlenen judo şenliğine 180 sporcu katıldı. Şenlik, judocuları bir araya getirmek için her ay yapılacak.

Kocaeli’nde düzenlenen judo şenliğine 180 sporcu katıldı. Şenlik, judocuları bir araya getirmek için her ay yapılacak.

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor bünyesinde yer alan ve Gebze, Gölcük Derince ve İzmit ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren Minik ve Yıldız Judocuları her ay bir araya getirmek amacıyla Seka 50. Yıl Spor Salonu’nda Judo Şenliği gerçekleştirildi.

    İlki yapılan Judo Şenliği’ne 180 Yıldız ve minik judocu katılırken ilk kez birbirini gören ve aynı kulüp adı altında spor yapan minik sporcular kaynaşma imkânı buldu.

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Antrenörleri Galip Şentürk, Handan Güloğlu, Haluk Bayraktar, Bülent Yılmaz, Orhan Kartal, Yeşim Kurt ve Milli hakemlerden Sami Aydın nezaretinde müsabakalar yapan Judocular, Süper Minikler, Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde gün boyunca karşılaşmalar yaptı.

    Minik sporcuların kaynaşma, sosyalleşme ve müsabaka tecrübesi arttırmak için yapılan Judo Şenliği’nin bundan sonra belirlenen tarihlerde her ay yapılacağı açıklandı.



    SPORCULARI KAYNAŞTIRIYORUZ

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Judo Branş Kaptanı Fikret Yıldız, kulübün judo branşında oldukça faal olduğunu belirterek, “Dört noktada Judo branşını Kocaeli’de sürdürmeye çalışıyoruz. Minik sporcularımız aynı kulüpte olmalarına rağmen farklı ilçelerdeki salonlarda çalıştıklarından dolayı birbirlerini tanımıyor. Biz de bunun önüne geçmek amacıyla minik sporcularımızı kaynaştırmak adına böyle bir proje geliştirdik. Bundan sonra her ay sporcularımız Judo Şenliği adı altında bir araya gelerek kaynaşacaklar.” dedi.