Bryan Robson: Milli Takımımı Türkiye‘ye Götürmek Bana Zevk Verir

Tayland Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü ve Manchester United‘li efsane futbolcu Bryan Robson ‘Milli Takımımı Türkiye‘ye götürmek bana zevk verir‘ dedi.

Tayland Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü ve Manchester United‘li efsane futbolcu Bryan Robson ‘Milli Takımımı Türkiye‘ye götürmek bana zevk verir‘ dedi.

Başkent Bangkok‘ta THY‘nin katkılarıyla düzenlenen ‘Manchester United efsaneleri Tayland‘lı çocuklara futbol öğretiyor‘ adı altında yapılan aktiviteye katılan Bryan Robson, burada basın mensuplarıyla da bir araya geldi. Etkinliğe Robson‘ın yanında bir başka eski futbolcu Andy Cole da katıldı.

8 ile 14 yaş arasındaki 42 çocuğa temel futbol eğitimi veren ikili daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Muhabirimizin ‘THY hem Türk Milli Takımı‘nın hem de sizin uzun yıllar futbol oynadığınız Manchester United‘ın sponsoru. Bu bağlantıyı kullanarak Türk Milli Takımı ile özel maç yapılması fikrine nasıl bakarsınız?‘ sorusuna karşılık ‘Türkiye muhteşem bir ülke. Son 10 yılda çok büyük ilerleme kaydetti. İstanbul çok güzel ve futbol kültürü oturmuş bir şehir. Tabii ki böyle bir durum bana büyük zevk verir‘ dedi. 14 Kasım 1984‘te İngiltere‘ye 8-0 yenildiğimiz maçta da bize karşı forma giyen ve üç gol birde kaydeden Robson daha sonra gülerek‘ ama götürmek istememin en büyük sebebi milli takım bazında hat-trick yaptığım tek ülkenin Türkiye olması‘ deyince bu sözleri basın mensupları arasında gülüşmelere neden oldu.

Etkinlikten sonra Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan THY Bangkok Müdürü Kerrar Yüksel, 20 senedir Tayland‘a uçtuklarını hatırlattı. Tayland-Türkiye maçı konusunda fikri sorulan Yüksel, fikrin hayata geçmesi durumunda her iki ülke milli takımını da uçurmaktan büyük zevk alacaklarını ifade etti.