Alex Ferguson: Mourinho yerimi almak için beklemek zorunda

Manchester United menajeri Sör Alex Ferguson, bir gün gitme zamanı geldiği söylenirse itiraz etmeyeceğini, ama Jose Mourinho'nun koltuğuna oturması için beklemesi gerektiğini söyledi.

Sör Alex Ferguson eğer bir gün Manchester United yöneticileri bu görevin kendisine çok fazla geldiğini düşürünlerse menajerlikten feragat edeceğini açıkladı.

Ferguson 70. doğum gününe yaklaşırken Old Trafford'daki 25. yılını kutlayacak.
Chelsea ve Arsenal'in geçen haftalarda yaşadığı puan kayıpları ve Old Trafford kulübünün 7 puan farkla lider olduğu göz önünde bulundurulduğunda United'ın 19. şampiyonluğuna kavuşacağını öngörebiliriz.

Kulüpte 11 lig şampiyonluğu yaşayan Ferguson, yöneticilerinin ayrılık zamanının geldiğini düşünmesi durumunda karşı durmayacağını söylüyor.

Gazzetta dello Sport'a verdiği demeçte "Eğer bana gelip 'Alex, çok yaşlandın, yeni bir sayfa açmaya karar verdik' derlerse sorun olmaz. Buradaki işimi, olağanüstü bir kariyerle bitirdim," dedi.

Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'nun uzun süredir halefi olacağı söylenen Ferguson, sağlık durumu elvermediği takdirde de görevinden ayrılacağını izah etti.

Ferguson, "Jose benim iyi bir arkadaşım. Geleceği hakkında pek çok kez konuştuk. İngiltere'ye dönme isteğini anlıyorum, çünkü burada menajerler İspanya'dan daha özgür, medyanın sıkı takibi de yok. Ama koltuğumun ne zaman müsait olacağını söylemem güç. Buna sağlığım karar verecek. Yeterli enerjimin kalmadığını hissedersem istifa ederim. Babam 65 yaşında tersanaden emekli olduktan bir sene sonra vefat etti. Söylenebilecek en kötü şey 45 yıl çalıştıktan sonra dinlenmeniz gerektiğidir. Her zaman aktif ve formda olmalısınız," şeklinde konuştu.

Ferguson aynı zamanda Ryan Giggs ve Paul Scholes'un hizmetlerinden faydalanmaya devam etmek istediğini de belirtti.

Giggs zaten sözleşmesini bir yıl daha uzattı ve Ferguson bu sürenin daha da uzayabileceğine inanıyor. Ferguson ayrıca Scholes'u bir sezon daha oynaması için ikna etmeye çalışıyor.

Frguson, "Giggs sıra dışı bir oyuncu. İki sene daha oynayabilir. Scholes'u da devam etmesi için ikna etmeye çalışacağım. Giggs'in aksine pek çok sakatlık ve problem yaşadı, özellikle dizlerinde. Ayrıca sahalardan beş ay uzak kalmasına neden olan bir göz sorunu da yaşadı. Yine de United için mücadele etmeye her zaman hazır. O ve Giggs, Manchester United tarihinin en iyi 10 oyuncusu arasındalar," ifadelerini kullandı.