Adnan Polat: Aldığınız paranın hakkını Galatasaray için hiçbir zaman vermediniz

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren ve her yerde taraftarının protestosuyla karşı karşıya kalan Galatasaray futbol takımı oyuncularını son eleştiren isim Başkan Adnan Polat oldu.

Takımı bu hale sizler getirdiniz. Aldığınız paranın hakkını vermediniz.Başarısız olunca biz sorunu hocalarda aradık. Ama sorun sizdeymiş.Bana böyle bir maç ve sezon yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim.

3-0'lık Antalyaspor yenilgisinin ardından dün sabaha karşı erken saatlerde İstanbul'a gelen sarı kırmızılı futbolcular, Yeşilköy Atatürk Havalimanı'na indikten sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yolunu tutmak için takım otobüsüne bindi.

Başkan Adnan Polat ise her zamankinin aksine kendi arabası yerine, takım otobüsüne doğru yöneldi.

Polat'ı bir anda otobüste gören oyuncular şaşkına döndü. Tarihin en kötü dönemine imza atan futbolculara söyleyecekleri vardı başkanın ve bir hayli öfkeliydi. Otobüs, Florya'ya doğru hareket ettikten sonra Polat da sitem dolu sözlerine başladı...

Taraftarın size yaptığı hakaretleri ve eylemleri asla onaylamıyorum. Bu ayrı bir konu. Ancak, Galatasaray takımını bu hale siz getirdiniz.

O kadar zor dönemler geçirdik. Benim hiç bir zaman sizi suçladığımı ve kendimi aklamaya çalıştığımı gördünüz mü? Asla yapmadım. Her eleştiriye göğüs gerdim. Ama, siz aldığınız paranın hakkını Galatasaray için hiçbir zaman vermediniz.

Polat'ın sözleri oyuncular üzerinde şok etkisi yaratmıştı. Başkan devam etti ve acı bir itirafta bulundu...

Takım başarısız olduğu için biz sorunu hocalarda aradık. Ama sorun onlarda değil, sizlerdeymiş. Yıprandık, yerden yere vurulduk, eleştirilerin hedefi olduk. 3-0 yeniliyoruz ve biriniz bu sonuca tepki göstermiyorsunuz, sahanın içinde reaksiyon gösteren yok. Bana böyle bir maç ve böyle bir sezon yaşattığınız için teşekkür ederim.

Antalya'ya gittiklerinde havaalanında taraftarın ağır protestosuyla karşılaşan Galatasarayfutbolcular, 3-0'lık yenilginin ardından İstanbul'a döndüklerinde de benzer manzarayla karşılaştı.

Atatürk Havalimanı'nda öfkeli Galatasaray taraftarı oyunculara öfke saçtı. Yaklaşık 200 kadar polisin büyük güvenlik önlemi aldığı havaalanında futbolcuları gören taraftarlar, "En büyük taraftar futbolcular sahtekar" diye tezahürat yaptı, kaptan Arda Turan'a da Antalya'da olduğu gibi küfür edildi. Başkan Adnan Polat ise taraftarlarla ilgilenmeden takım otobüsüne bindi. Florya'ya kadar otobüse iki çevik kuvvet aracı eşlik etti.

Galatasaray'da Başkan Adnan Polat ile hafta içinde yaptığı özel görüşmede "8 hafta boyunca sorumluluk alacağım ve daha iyi noktaya geleceğiz" diyen kaptan Arda Turan, Antalya maçındaki performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Taraftarların tepkisiyle sarsılan Arda için Atletico Madrid'in Nisan ayı sonunda Galatasaray'a 12.5 milyon Euro bonservis bedeli teklif edeceği öğrenildi.