Mart Ayındaki Derbi Yeni Bir Rekora İmza Attı

Geçtiğimiz Mart ayında Spor Toto Süper Ligi’nde oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbi karşılaşması son yıllarda hakkında en çok haber çıkan derbi oldu.

Geçtiğimiz Mart ayında Spor Toto Süper Ligi’nde oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbi karşılaşması son yıllarda hakkında en çok haber çıkan derbi oldu.

Medya Takip Şirketi Interpress’in yazılı basında çıkan haber ve yazıları inceleyerek yaptığı analize göre, Telekom Arena’da oynanan ve sarı-lacivertli takımın galibiyetiyle sona eren dev derbi hakkında, öncesi ve sonrası ile toplam bin 479 haber yayınlandığı belirlendi. Böylece Galatasaray – Fenerbahçe karşılaşması, son beş yıl içinde oynanan derbi karşılaşmalarında yazılı basında hakkında en çok haber çıkan derbi olarak yeni bir rekora daha imza atmış oldu.

TEKNİK DİREKTÖRLERİN YAPRAK DÖKÜMÜ

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin incelendiği Interpress’in araştırmasında, geçen ay spor basınında en çok haber olan ikinci konu ülkemizde futbolun asırlık çınarları iki dev kulübü çalıştıran teknik direktörlerin görevlerinden ayrılmaları oldu. Yaptığı önemli transferlerle gündeme gelen ancak ligde ve Avrupa Kupasında bir türlü istenilen sonuçları alamayan Beşiktaş’ın Alman Teknik Direktörü Schuster’in istifa haberi spor sayfalarında 456 defa haber olduğu saptandı. Mart ayında gündemi belirleyen ikinci ayrılık haberi Galatasaray’dan geldi. Sarı-kırmızılı takımın ilk yarıda Fenerbahçe derbisi öncesi göreve getirdiği Romen Teknik adam George Hagi ile yollarını ayırdığı haberleri yazılı basında toplam 421 kez haber oldu.

Interpress’in raporunda, geçen ay spor basınında en çok haber olan üçüncü konu sarı-kırmızılı kulübün yaptığı olağan mali kongreydi. Başkan Adnan Polat ve Yönetim Kurulu’nun mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmemesi ile başlayan süreç, yazılı basında 298 defa haber olurken, Mart ayında dikkat çeken olayların başında yer aldı.