"Türkiye, Boksta Uyuyan Bir Dev"

Eski Avrupa Şampiyonu Oktay Urkal ile geçtiğimiz yıl Avrupa Birleşim Türk Boks Kulübünü kuran ve bugüne kadar başarılı organizasyonlara imza atan Türk iş adamı Erol Ceylan, Almanya’daki başarılı organizasyonları Türkiye’ye taşımak istediklerini belirterek, "Türkiye özellikle boksta uyuyan bir dev.

Eski Avrupa Şampiyonu Oktay Urkal ile geçtiğimiz yıl Avrupa Birleşim Türk Boks Kulübünü kuran ve bugüne kadar başarılı organizasyonlara imza atan Türk iş adamı Erol Ceylan, Almanya’daki başarılı organizasyonları Türkiye’ye taşımak istediklerini belirterek, "Türkiye özellikle boksta uyuyan bir dev. Kaldı ki Türkiye’de çok başarılı ancak bir yere gelemeyen çok sayıda boksör var." dedi.

Almanya’nın Hamburg şehrinde, eski Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat gümüş madalya sahibi Oktay Urkal ile geçtiğimiz yıl ECB-EC BOXING (Avrupa Birleşim Türk Boks Kulübünü) kuran ve bugüne kadar boks alanında başarılı organizasyonlara imza atan alanda Türk iş adamı Erol Ceylan aynı organizasyonları Türkiye’ye taşıyacaklarını belirtti.

‘’Türkiye özellikle boksta uyuyan bir dev.’’ diyen Ceylan, şunları söyledi: "’Türkiye’de çok sayıda başarılı ancak yükselememiş çok sayıda boksör var. Biz özellikle Türkiye’de boksun önünü açmak, sevilen ve ilgi duyulan bir spor olması için orada da burada olduğu gibi başarılı organizasyonlar düzenleyeceğiz. Zaten bu hafta sonu 9 Nisan da Hamburg Alsterdorfer Sporthalle’de gerçekleşecek olan ve Gökalp Özekler, Gregor Soszynski, Lukas Schulz, Alexander Alekseev, Çağrı Ermiş gibi tanınmış, iddialı ve başarılı boksörlerimiz ve yine aynı iddiayla karşılaşmaya çıkacak rakip boksörlerle ile bu konuda ne kadar tecrübe kazandığımızı ve profesyonel olduğumuzu herkes görecek. Bu galaya Almanya ve Türkiye’den Boks Federasyonundan temsilcilerini bekliyoruz. Hem boksörlerimiz ve rakipleri, hem seyirciler hem de federasyon temsilcileri için büyük önem taşıyan ve tamamen bir şov ve şölen şeklinde geçecek bu galaya ben herkesi ailesi ile birlikte davet ediyorum.’’

Hafta sonu yapılacak karşılaşmalarda ayrıca Türk boksörler Nuri Seferi, Serdar Uysal, Gökhan Kaya, Alptug Öner’in yanı sıra Rafael Bejeran Dominik Cumhuriyeti, Piedro d´Alessio Alman ve DeAndrey Lamar ABD gibi farklı ülkelerden boksörler mücadele edecek.