Şota Arveladze: Kötü gidişin sorumlusu aranıyorsa o benim

Kayserispor ligde 4 haftadır üst üste galibiyet alamıyor. Sarı-kırmızılı takım, kendi sahasında oynadığı Kasımpaşa'ya da 3-1 mağlup oldu. Bu skor ise taraftarı kızdırdı.

Kayserispor ligde 4 haftadır üst üste galibiyet alamıyor. Sarı-kırmızılı takım, kendi sahasında oynadığı Kasımpaşa’ya da 3-1 mağlup oldu. Bu skor ise taraftarı kızdırdı.

Maçla ilgili değerlendirme yapan Kayserispor Teknik direktörü Şota Arveladze, kötü bir gidişat olduğunu ifade ederek, “Sorun nedir, çözemedim. Ama canlı ve istekli bir futbol yok. Burada kötü bir gidişat var. Sorumlu aranıyorsa da o benim. Bu gidişatın önüne geçecek de benim” dedi.

Kayserispor ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapamadı. Sarı kırmızılı takım, kendi sahasında oynadığı ilk maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-2 mağlup etti. Karabükspor ile deplasmanda oynadığı maçta ise golsüz berabere kaldı. Ankaragücü ile kendi sahasında oynadığı karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe ile İstanbul’da oynadığı maçı ise 2-0 kaybetti. Kendi sahasında oynadığı Antalyaspor maçını ise 2-0 kazanarak moral buldu. Sonraki 5 haftada ise galibiyet yüzü görmedi. Trabzonspor ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı, kendi sahasında Manisaspor’a 2-1, Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldu. Deplasmanda oynadığı Sivasspor maçını 1-0, Beşiktaş’a ise 4-2’lik skorlarla yenildi.

Ligin ilk yarısındaki 17 haftalık sürece 4’üncü sırada 32 puanla kapatan Kayserispor, ikinci yarıda geride kalan 10 haftada 11 puan toplayabildi. Kayserispor, 10 haftada elde ettiği 11 puanla lig sıralamasında Beşiktaş ile aynı sırada yer alıyor. Kayserispor ikinci yarıdaki başarısına göre, lig sıralamasında 13’üncü durumda. Şota Arveladze, ligde kalan 7 haftalık süreçte kötü gidişatın önüne geçeceklerini anlatarak, ikinci yarıda yaşananların hepsinden kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

Hedef koydukları için takımın zorlanmış olacağına ifade eden Şota, “Hedef koymamak daha mı iyi bilmiyorum. Rahat olmak daha çok maç kazanmamızı sağlıyordu. Ama hedefsiz bir takımda olmaz. Bizimde hedefimiz vardı. Şuan için bulunduğumuz yer ve puan kayıplarından dolayı üzgünüz. Ama kalan 7 haftalık süreci iyi değerlendirerek Avrupa kupalarına katılma hedefimizi devam ediyor. Taraftarımızın takımlarına sahip çıkıp, yola devam etmemiz gerekir. Çünkü bu takım gelecek yıllar için daha büyük başarılar alacaktır.” dedi.

İKİNCİ YARININ EN BAŞARILI TAKIMLARI FENERBAHÇE, GAZİANTEPSPOR


Ligin ikinci yarısındaki 10 haftalık dönemde takımların topladığı puanlara göre sıralama şöyle;

Ligin ikinci yarısında en çok puanı Fenerbahçe topladı. Fenerbahçe 10 haftada oynadığı maçlardan 28 puan aldı.

Gaziantepspor ise 22 puanla ikinci sırada. Trabzonspor 21 puanla üçüncü, Eskişehirspor 20 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Bursaspor 15 puanla beşinci, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 14 puanla altıncı, aynı puana sahip Gençlerbirliği yedinci, Manisasspor 13 puanla sekizinci ve Kardemir Karabükspor aynı puanla dokuzuncu sırada.

10’uncu sırada 12 puanla Kasımpaşa, 13’üncü sırada 11 puanla Kayserispor, 14’üncü sırada 11 puanla Beşiktaş, 15’inci sırada 10 puanla Galatasaray, 16’ıncı sırada 9 puanla Bucaspor, 17’inci sırada 7 puanla Medical Park Antalyaspor ve son sırada 3 puanla Konyaspor yer alıyor.