Samsunspor‘da Süper Lig Coşkusu

Samsunspor 5 sezonun ardından Süper Lig‘e çıkmayı başardı. Teknik direktör Hüseyin Kalpar, "Başardık ama halen bu çıkışı hazmedemeyen gruplar var" dedi.

Samsunspor, Güngören Belediyespor ile oynadığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrılması ile 5 sezon sonra Süper Lig‘e çıkmayı garantiledi. Maç sonrası Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Valisi Hhüseyin Aksoy, AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç ve diğer protokol üyeleri sahaya inerek takımın sevincini paylaştı. Futbolcular, ellerinde kırmızı-beyaz flama bulunan taraftarları stat çevresinde turlayarak selamladı, sevinci paylaştı. Sahada bayram havası eserken, herkes birbirine sarılarak Süper

Lig sevincini paylaştı. Matematiksel olarak Süper Lig‘e çıkmayı garantileyen ilk takım olan Samsunspor, Samsunluları sevince boğdu.

Maç sonrası torunu Yiğit ile birlikte açıklamalarda bulunan teknik direktör Hüseyin Kalpar, oyuncularını kutladığını belirtirken, olumsuz eleştiriler yapanlara sitemde bulundu. Kalpar, "Şampiyon olan takımın hocası ne hissediyorsa onu hissediyorum. Sevinçliyim. Benim takımım başardı. Asılsız yorumlara katılmıyorum. Samsunspor‘un layık olmadığı yorumları bundan sonra nasıl yapacaklar bilmiyorum. Büyük bir çıkış yakaladık. Artısıyla eksisiyle büyük bir çıkış oldu. Halen bu çıkışı hazmedemeyen gruplar var.

Herkese hayırlı olsun" dedi.

Samsunsporlu Turgay, maçın neticesine bakmadıklarını, Süper Lig‘de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, neticeyi trafik kazasında hayatını kaybeden Emre‘ye armağan ettiklerini, 2 gol atan Dilaver ise mutluluklarının tarif edilemez olduğunu, tek hedefinin takımla birlikte şampiyon olmak olduğunu, bunu başardıklarını kaydetti. Agbetu ise şampiyonluğun uzun bir yolculuk olduğunu ifade etti.

Güngören Belediyespor Teknik Direktörü Metin Altınay, "Samsunspor‘un iyi çıkışının farkında olarak geldik. Sahada kendi isteğimiz gibi olmadı. Gol yedikten sonra maç koptu. Önümüzdeki hafta Diyarbakırspor maçı çok önemli. Bu ligde mutlaka kalacağız. Oyuncularımı kutluyorum. Samsunspor‘a Süper Lig‘de başarılar diliyorum" diye konuştu.

Güngören Belediyesporlu İlkay, ligde kalmak istediklerini ve bunu başarmak için çalışacaklarını belirtirken, Özgür ise Diyarbakırspor maçına odaklandıklarını dile getirdi.

Kaynak: İHA