Pep Guardiola: La Liga şampiyonluğu daha önemli

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, Real Madrid'i düşünmek yerine La Liga'ya odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında ezeli rakibi Real Madrid'i deplasmanda 2-0 mağlup ederek büyük avantaj sağlayan Barcelona'da, teknik direktör Pep Guardiola, önceliğin haftasonu oynayacaklar Real Sociedad maçında olduğunu belirtti.

Çarşamba günü oynadıkları maçı geride bıraktıklarının altını çizen Guardiola, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "La Liga sezonun en önemli turnuvası. Eğer hatasonu kazanırsak, çok önemli bir iş yapmış olacağız ve ligi kazanmaya yaklaşacağız. Real Madrid bundan sonra puan kaybetmeyecektir. O nedenle hata yapmamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi rövanşında sahaya her şeyini koyacağına inandığını belirten Pep Guardiola, "Şimdiden finalde sayılmamızı yanlış buluyorum. Bizim şu an bir kupamız yok, ama Real Madrid'in var. Dolayısıyla Şampiyonlar Ligi'ni de bize kolayca teslim etmeyeceklerdir." dedi.

Son olarak, Andres Iniesta'yı Sociedad maçında riske etmeyeceklerini belirten Guardiola, Messi'nin ise hafif bir sakatlığının bulunduğunu ancak önemli bir durumunun olmadığını ifade etti.

Pep Guardiola: La Liga şampiyonluğu daha önemli