Maradona: Messi benim gibi Avrupa'yı fethetti

Diego Armando Maradona, dünya futbolunun 1 numaralı ismi Lionel Messi'nin, tıpkı kendisi gibi Avrupa'yı fethettiğini savundu.

Diego Armando Maradona, son dönemlerde performansı kendisiyle kıyaslanan Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'ye övgüler yağdırırken, kimin daha iyi olduğuna Messi'nin kariyeri sona erdiğinde karar verileceğini söyledi.

Real Madrid karşısında şov yapan ve özellikle attığı ikinci golle tekrar Maradona'ya benzetilen Messi'yi izlemenin büyük keyif olduğunu belirten Maradona, Clarin'e verdiği röportajda "Kilit nokta şu ki, ikimiz de Avrupa'yı fethetmiş Arjantinlileriz. Bazıları kendi memleketlerinden dışarı çıkamamışken, biz Avrupa'da şampiyonluklar kazandık. İki Arjantinli dünya futbolunun zirvesinde; kim bilir Pele neler hissediyordur?" şeklinde konuştu.

Messi ile kendisinin karşılaştırılmasını gereksiz bulduğunu da söyleyen Maradona, "İkimiz de büyük başarılar elde ettik. Ben kariyerim boyunca dominant oldum, Messi de şimdi aynısını yapıyor. Tarihin sonu geldiğinde kimin kimden daha iyi olduğu ortaya çıkacaktır." dedi.

Real Madrid maçında aldığı darbeler nedeniyle Sociedad ile yapılacak lig maçında oynayamayacak olan Messi, Şampiyonlar Ligi rövanşında Real Madrid'e karşı sahada olabilecek.