Londra derbisinde Chelsea ile Tottenham kozlarını paylaşıyor

İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında bugün Chelsea sahasında Tottenham'ı konuk ediyor. Chelsea ile Tottenham arasında oynanacak Londrea derbisinin başlama saati 19.30

İngiltere Premier Ligi’nin güçlü ekiplerinden Chelsea ile Tottenham bu akşam Stamford Bridge'de karşı karşıya geliyor. Saat 19.30’da başlayacak olan Chelsea Tottenham maçı Spor Max kanalından canlı olarak yayınlanacak.

CHELSEA CEPHESİ


İngiltere Premier Lig’in şampiyonluk adaylarından Chelsea, bugün karşılaşacağı Tottenham’ı mağlup ederek zirve yarışını sürdürmek istiyor.

Chelsea’de sakatlıkları bulunan Ramires ve Alex bugünkü Tottenham maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Michael Essien'in sakatlığının geçmesi ve bugünkü maçta forma giyebilecek olması zorlu maç öncesi Chelsea cephesinde sevinç yarattı. Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti’nin Tottenham karşısında forvette Didier Drogba ve Fernando Torres’i birlikte sahaya sürmesi bekleniyor.

Chelsea, İngiltere Premier Lig’de geride kalan 34 maçta elde ettiği 67 puanla, lider Manchester United’ın 6 puan gerisinde ligin 2.sırasında yer alıyor.

TOTTENHAM CEPHESİ


İngiltere Premier Ligi’nde oynadığı son 6 karşılaşmada sadece 1 galibiyet elde eden Tottenham, bugün karşılaşacağı Chelsea’yi mağlup ederek ligi ilk 4 sırada bitirip Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın hesaplarını yapıyor.

Konuk ekip Tottenham’da Benoit Assou Ekotto, Gareth Bale, Vedran Corluka, Alan Hutton, Ledley King ve Jonathan Woodgate sakatlıkları nedeniyle bugünkü Chelsea maçında forma giyemeyecek.

Tottenham, İngiltere Premier Lig’de geride kalan 34 maçta elde ettiği 55 punala ligde 5.sırada yer alıyor.

TAKIMLARIN KADROLARI


CHELSEA
Cech
Ivanovic
John Terry
Luiz
A.Cole
Michael Essien
Mikel
Lampard
Malouda
Fernando Torres
Didier Drogba

TOTTENHAM
Gomes
Kaboul
Dawson
Gallas
Bassong
Huddlestone
Lennon
Sandro
Modric
Van der Vaart
Peter Crouch

MAÇTAN NOTLAR

• İki takımın oyuncularından en golcü olanı, Chelsea'nin tecrübeli yıldızı Florent Malouda şimdiye kadar 13 gol attı.
• Hollandalı Rafael van der Vaart ise Malouda'ya yetişmek üzere; onun da 12 golü var.
• Son zamanlarda eleştirilen Tottenham kalecisi Heurelho Gomes bugün kalesinde son derece sağlam durmalı, zira Didier Drogba bu sezon 91 şutla rakip kaleleri en çok tehdit eden oyuncu oldu.
• Chelsea takım olarak da şimdiye kadar en çok şutu çeken ekip oldu. Şimdiye kadar rakip kalelere 472 şut gönderen Maviler, bu şutların yüzde 43'ünde kaleyi buldu ve 64 gol attı ki ligde Manchester United'dan sonra en çok gol atan ikinci takım Chelsea.
• Sadece ikinci yarıda alınan puanlar sayılsaydı Chelsea şu an 57 puanla liderdi ve Tottenham 39 puanla 12. sırada bulunuyordu.
• Benzer bir örnek de form grafiği için geçerli: Ev sahibi ekip alması muhtemel 18 puanlık maçlardan 16 puan toplarken, Tottenham son altı maçından sadece bir galibiyet ve tam beş beraberlik çıkardı.

Londra derbisinde Chelsea ile Tottenham kozlarını paylaşıyor