Tayfur Havutçu: Derbiyi kazandığımız için mutluyum

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Galatasaray derbisinin geçmiş yıllardaki derbi havasından uzak olduğunu ancak mücadeleyi kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Galatasaray derbisinin geçmiş yıllardaki derbi havasından uzak olduğunu ancak mücadeleyi kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın kendi evinde Galatasaray‘ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan genç teknik adam, şartlar ne olursa olsun Galatasaray maçının bir derbi maçı olduğunu vurgulayarak, "İki takımda kazanmak için sahaya çıktı. Düşüncelerimiz orta sahada fazla topa sahip olmaktı. Galatasaray‘ın top kayıplarını değerlendirip kendimize avantaj elde edeceğimizi düşünüyorduk. Bunu ikinci yarı gerçekleştirdik. İki tane gol attık. İki tane de direkten dönen topumuz vardı. Futbolcularımı kutluyorum." dedi.

Bir gazetecinin, "İki takımın başında gelecek yıl takımın başanda olup olmayacakları tartışılan bir hocalar vardı. Bu oyunu etkiledi mi?" sorusuna Havutçu, "Bugünkü maç derbi atmosferinden uzak bir derbiydi. İki takımda şampiyonluk yarışından kopmuştu. İstenilen derbi atmosferi yoktu. Bizim teknik adamlar olarak oyuncularımızı maça hazırlamaktır. Önümüzdeki haftalarda neler olacağını göreceğiz." diye konuştu.

"GUTİ, İLE BİR SORUNUM YOK"


Guti‘nin maçın bitiminde yedek kulübesine oturmadan direkt soyunma odasına gitmesini ise Tayfur Havutçu, şöyle yorumladı: "Maçtan önce onun zaten 60 dakika oynamasını planlamıştık. Biraz daha fazla oynadı. Benim onunla ilgili bir sorunum yok. Guti bu takımın kaptanıdır. Bir sorunumuz yok."

Basın toplantısına katılan İbrahim Toraman da, sezonun son derbisini kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. İbrahim Toraman, "Taraftarlarımıza iyi bir maç izlettik. Onların da desteği ile kazanmasını bildik. Ligi iyi yerde bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

İbrahim Toraman, Ziraat Türkiye Kupası final maçında oynamayacağı için ameliyatının erkene alınabileceğini kaydederek, "Geçen yıl sol tendomdan ameliyat olmuştum. Bu yazda sağ ayağımdan ameliyat olacağım. Doktorumla konuşmadım. Ona göre bir karar vereceğiz. Ameliyat olacağım için milli takımda bulunamayacağım. Onlara da başarılar diliyorum. Gelecek yıl şampiyon olmak için benim sağlığımın yerinde olması gerekiyor. Şampiyon olabilmek için işi baştan sağlam tutmamız gerekiyor." dedi.

Beşiktaş‘ın genç futbolcularından Onur da, derbi maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Onur, "Önümüzde kupa maçı var. Onu kazanmak istiyoruz." diye konuştu.