Fenerbahçe‘nin Bileğini Bükmek Zor

Spor Toto Süper Lig‘de yarın İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u sahasında konuk edecek Fenerbahçe, Kadıköy‘de yenilmiyor.

Sarı-lacivertliler, ligde sahasında yaptığı son 21 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Ligde geçen sezon 22. haftada Bursaspor‘a Kadıköy‘de 3-2 yenilen Fenerbahçe, bu maçtan sonra sahasında yaptığı 21 maçta 17 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

-21 MAÇTA 41 GOL ATTI-

Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı‘nda yaptığı son 21 lig maçında 41 gol attı, sadece 9 gol yedi.

Fenerbahçe, sahasındaki son 21 lig maçında en farklı galibiyetini, bu sezonun ilk maçında Medical Park Antalyaspor‘u 4-0 yenerek aldı. Sarı-lacivertliler, Kadıköy‘de 13. haftada da Bucaspor‘u 5-2 gibi farklı skorla mağlup etti.

-KADIKÖY‘DE 673 DAKİKADIR GOL YEMİYOR-

Yarın sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak Fenerbahçe, Kadıköy‘deki lig maçlarında 673 dakikadır gol yemiyor.

Sarı-lacivertliler, taraftarının desteğiyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı‘nda yaptığı son 7 lig maçında kalesinde gol görmedi.

Ligin 15. haftasında Kardemir Karabükspor ile kendi sahasında yaptığı ve 2-1 kazandığı maçın 47. dakikasında Emenike‘nin attığı golden sonra kalesini gole kapatan sarı-lacivertliler, tam 673 dakika gol yemedi.

-LİGDE 139 GÜNDÜR YENİLMİYOR-

Fenerbahçe‘nin ligde 139 gündür bileği bükülmüyor. 

Ligde en son 16. haftada, 12 Aralık 2010 tarihinde deplasmanda Ankaragücü‘ne 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, 2011 yılında ligde yenilgi yüzü görmedi.

Ligin 17. haftasında Sivasspor‘u 1-0 yenen Fenerbahçe, devre arasından sonra galibiyet serisi yakalayarak, Ankaragücü maçından sonra yaptığı 14 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Bu seride Trabzonspor, Kayserispor, Beşiktaş gibi rakiplerini mağlup eden sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray‘ı Türk Telekom Arena‘da çıktığı ilk derbi maçta 2-1 yenerek, rakibini yeni stadında yenen ilk takım oldu.

Kaynak: AA