Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Yapıldı

Fenerbahçe Kulübü‘nün Nisan ayı Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı, Kurul Başkanı Yüksel Günay başkanlığında, başkan Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Fenerbahçe Kulübü‘nün Nisan ayı Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı, Kurul Başkanı Yüksel Günay başkanlığında, başkan Aziz Yıldırım ile Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Faruk Ilgaz Tesisleri‘nde gerçekleştirilen toplantıda, Fenerbahçe Erkek Voleybol ve Fenerbahçe Bayan Basketbol takımlarının kazandığı lig şampiyonluğu kupaları da sergilendi.

Toplantıya Yüksel Günay ve Aziz Yıldırım’ın yanı sıra başkanvekili Nihat Özdemir, genel sekreter Vedat Olcay, yöneticiler Murat Özaydınlı, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Kiğılı, Ömer Temelli, Serhat Çeçen, Hakan Dinçay, Turan Şahin, Semih Özsoy ve Hüseyin Ersan Topbaş ile kurul üyeleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve vefat eden sarı - lacivertli üyeler için saygı duruşunun ardından hep birlikte söylenen İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, 60, 50 ve 40 yılını dolduran üyelere plaket; 25 yılını dolduran üyelere de rozet ve sertifika takdimiyle devam etti.

FALİYET RAPORUNU NİHAT ÖZDEMİR OKUDU

Toplantıda Yönetim Kurulu Raporu’nu okuyan Başkanvekili Nihat Özdemir, birkaç gün önce eski başkanlardan Güven Sazak’ı yitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, merhum Sazak ve bu sürede vefat eden tüm üyeler için camiaya başsağlığı dileğinde bulundu.

Özdemir, "Erkek Voleybol Takımımız, Arkas Spor’u 3-0’lık seriyle saf dışı bırakıp; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ligi şampiyon bitirmiş ve toplamda 3. şampiyonluğuna ulaşmıştır. Yarı final ve finalde Galatasaray ve Beşiktaş’ı yenerek Türkiye Kupası’nı üstü üste 2. kez kazanan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Euroleague’de son 16 takım arasına kalmış ve son olarak Efes Pilsen’i yenerek ligi de lider bitirmeyi garantilemiştir. Geçen yılı Dünya Şampiyonu unvanıyla kapatan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız, Kulübümüzün ev sahipliği yaptığı ve direk katıldığı Dörtlü Final’de 3. olmuş, ligde normal sezonu lider bitirip yarı finale yükselmiştir. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, final serisinde Galatasaray’ı 3-1’le geçerek toplamda 9. üst üste 6. şampiyonluğuna ulaşmıştır. Erkek Voleybol Bayan Basketbol takımlarımızın kupalarını burada görebilirsiniz." diye konuştu.

"4 MAÇI DA KAZANIP ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Profesyonel Futbol Takımı‘nın ligin 2. yarısında 9 puanlık farkı kapatarak liderliği ele geçirdiğini hatırlatan Özdemir, "İyi bir kamp dönemi, yönetim, teknik kadro ve futbolcuların kenetlenmesiyle 9 puanlık farkı kapatıp lider olduk. Önümüzde kalan 4 maçı da kazanarak şampiyonluğa ulaşacağımıza inancımız tam." diye konuştu.

2011’İN İLK 3 AYINDA 5.2 MİLYON GELİR FAZLASI

Toplantıda daha sonra Denetleme Kurulu Raporu okundu. Rapora göre 2011’in ilk 3 ayında kulüp gider ve gelirlerinde, gelirler lehine 5 milyon 225 bin 849 Liralık bir fazlalık olduğu, kulübün Mart 2011 sonu itibariyle borcunun ise 268 milyon 857 bin 988 Lira olduğu açıklandı.

Bu arada üyelerden Mehmet Yaldız, başkan Aziz Yıldırım ve yönetiminin büstünün dikilmesi teklif edildi. Başkanvekili Özdemir de teklif ve alınan karara teşekkür ederek, bu konunun yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacağını bildirdi.

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM‘IN KONUŞMASI

50 üyenin imzaladığı bir önergeyle Ataşehir’de yapımı süren salona, ’Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’ isminin verilmesinin istenmesi üzerine söz alan Aziz Yıldırım, "Burada herkesin isim sunma ve önerme hakkı vardır. Stadımıza Şükrü Saracoğlu adını biz verdik oraya da istenen adı verebiliriz. Ancak bu işe başlamadan önce yapılan görüşmeler atılan imzalar, orada yazılı kararlar var. Fenerbahçe 1 Lira harcamadan buraya sahip olmaktadır. Burada ticari bir durum söz konusudur. Tamamını biz yapsaydık, isim verme hakkı da tamamen bize ait olurdu. Tavsiye niteliğinde bir karar alabiliriz. Bu olayı daha fazla büyütmek yanlış anlaşılmalara ve gereksiz tartışmalara neden olur, Kulübümüze zarar verir. Biz de Yönetim Kurulu olarak bu ismin verilmesini hepinizden çok isteriz. Ancak yola çıkılırken 30 yıl kiralama denilirken; Fenerbahçe tapulu bir mala sahip olmuş olacak. Burada alınmış kararlar var. Yapılan önerinizi götürürüz, çözülürse çözülür." şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 KULÜBÜNDEN BİRİ OLACAĞIZ"

Aziz Yıldırım‘ın ardından tekrar söz alan Nihat Özdemir, Fenerbahçe Koleji’nin çok iyi durumda olduğunu, sorumlu yöneticiler Ali Koç ve Turan Şahin’in konulara hakim ve yetkin kişiler olduğunu belirterek, kolejin çok fazla yol kat ettiğine inandıklarını söyledi. Fenerbahçe’nin dünyanın ekonomik olarak en büyük kulüpleri arasında yer alacağını söyleyen Nihat Özdemir, "Hedefimiz Dünyanın en büyük 10 kulübünden biri olmak. Çok kısa zamanda ekonomisi en büyük 10 kulüpten biri olacağız." şeklinde konuştu.

"GALATASARAY‘IN STADI GÜZEL; AMA BİZİM STADIMIZIN YANINA GELEMEZ"

Kayseri‘ye Galatasaray‘a yapılan statlarla ilgili olarak da konuşan Özdemir, "Stadımızla iftihar ediyoruz" derken, şöyle konuştu: "Kayseri’ye ve Galatasaray için yapılan stat ile Trabzon’a, Gaziantep’e yapılacak statlara Türk Sporunun ihtiyacı var. Biz yönetim olarak bu statları Türk Sporu için yapılmış olarak kabul ediyoruz. Galatasaray’ın stadı güzel ama ne bizim stadımızın sıcaklığı ne de atmosferi orada yok. Bizim stadımızın yanına gelemez." dedi.