Samsunspor Şampiyonluğa Koşuyor

Bank Asya 1. Lig‘in 28. haftasında Samsunspor kendi sahasında Karşıyaka‘yı 3-0 mağlup etti. Bu galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Samsunspor‘da teknik direktör Kalpar, takımının adım adım Süper Lig‘e yürüdüğünü söyledi.

Maç sonrası torunu Yiğit ile birlikte değerlendirmelerde bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, takımda taşların yerine oturduğunu, yükselişin devam ettiğini söyledi. "Şampuanlığa adım adım yürüyoruz" diyen Kalpar, "Şampiyonluğa hızla koşuyoruz. Hep birlikte bunu hak ediyoruz. Müthiş bir avantaj elde ettik. İpi göğüslemek istiyoruz" dedi.

Samsunsporlu futbolcu Adem, taraftarın desteğiyle iyi bir oyun sergilediklerini, özellikle rakip sahada kazandıkları toplarla gol bulduklarını kaydetti. Samsunsporlu bir diğer futbolcu Abdülaziz, Süper Lig‘in kapısında olduklarını, Kemal ise artık özledikleri Süper Lig‘de olmak istediklerini belirtti.

Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal, Samsunspor‘un oyun sistematiğini çözerek geldiklerini, 3 farklı taktik üzerine iyi çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Transfer dönemlerinde takımın başında olmadığını, özellikle idmanlarda ve maçlarda kendisinin verdiği taktikleri, sistemi uygulayan oyuncuları tespit ettiğini ifade eden Kapsal, "İlk yarı rahat bir maç oynadık. Net pozisyonlara girdik. Herkes de gördü iyi de oynadık. İkinci yarı Fırat‘ın atılmasıyla eksik kaldık. Hakem böyle bir pozisyonda kırmızı

kart göstermemeliydi. Kırmızı kartlık bir durum değildi. Samsunspor‘u tebrik ediyorum. Oyuncuların yönetebilirliğine bakıyoruz. Bir şablon oturtuyoruz. Pratik ve teorik olarak gösterdiklerime uyan oyuncular devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Karşıyaka oyuncusu Fırat, deplasmanda bir takımın fişinin nasıl hakem tarafından çekildiğini gördüklerini, Erdi ise önümüzdeki haftalarda kaybettikleri puanları almak istediklerini hatırlattı.

Kaynak: İHA